Opera Comică pentru Copii aniversează 20 de ani și oferă spectatorilor 2018 premii prin concursul „Orchestra de aur a OCC”
5 February 2018
Premieră: „Povestirile lui… Offenbach” în regia Constanței Cîmpeanu
5 February 2018

‘’Eu…Fluturele’’- Pictură 3D realizată de Daniel Relenschi în cadrul Casa Experimentelor- Romanian Science Center

Lucrarea realizată în acrilic pe perete și în ulei pe linoleum, ne prezintă doi fluturi care își desfac aripile viu colorate pentru a-i transforma pe vizitatori în fluturi. 

Inaugurarea picturii a avut loc Duminică, 4 Februarie 2018, ora 11:00, la Casa Experimentelor, Calea Vitan, nr. 242, București (intrea dinspre Splaiul Unirii).

Timpul de lucru al lucrării a fost de 7 zile, cu peste 8 ore de lucru pe zi, luând atât efort fizic cât și concentrare pentru ca pictura să ajungă la forma finală.  Lucrarea conține două tipuri de efect 3D, unul pe pardoseală care necesită un singur unghi de percepție și celălalt pe perete, realizat de umbrele aripilor fluturilor. Dimensiunea lucrarii este de 2,5 metri pe 2 metri pe perete si 2 metri pe 1,5 metri pe pardoseala.

Casa experimentelor este locul ideal pentru a gazdui o astfel de pictura, vizitatorii vor experimenta si vor interactiona cu o pictura inedita.

 Lucrarea ne prezintă doi fluturi, unul potrivit pentru a transforma un adult în fluture și celălalt, mai mic, potrivit pentru un copil care visează să zboare. De asemenea, la bază se desfășoară un crater din care crește o floare pe care vizitatorul se poate așeza pentru a se transforma în fluture.  

Vernisajul a fost un succes, dupa dezvelirea lucrarii cei prezenti erau nerabdatori sa faca fotografii contopiti cu lucrarea, devenind astfel fluturi, in special copiii fiind cei mai entuziasmati.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *