Trinosofia cunoașterii: știință, filosofie, religie
8 November 2017
Exploratorii lumii de mâine
9 November 2017

„Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!”

 „Ești negatHIV? Testează-te și fii sigur!” este motto-ul  ”campaniei de conștientizare cu privire la importanța testării HV în depistarea precoce și facilitarea accesului pacienților la tratament adecvat și eficient”, după cum se menționează în comunicatul de presă al campaniei care se lansează oficial astăzi, în cadrul unui eveniment ce va avea loc începând cu ora 10.30, la RIN Grand Hotel din București.
”Campania este desfășurată de către Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) în parteneriat cu Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” și Mylan.
În cadrul conferinței, va fi anunțată și introducerea pe piața din România a unui test autoadministrabil pentru depistarea HIV, realizat prin analiza unei picături de sânge prelevate din vârful degetului. Acesta va fi disponibil fără prescripție medicală în farmacii, fiind susținut de materiale de informare şi servicii de consiliere.”, se mai arată în comunicatul de presă al evenimentului.
Ieri, în cadrul emisiunii Știința în cuvinte potrivite, Iulian Petre, Directorul Executiv al Uniunii Naționale a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA (UNOPA) a vorbit, în avanpremiera evenimentului de astăzi, despre importanța campaniei dar și despre problematica HIV/SIDA, în general.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *