Periplu literar Sibiu, Madrid, Paris în ”Confluențele literare”
”Eu cred că orice scriere, mai ales proza, dar și poezia, este eminamente subiectivă: este eul liric în ale cărui întâmplări poetice se poate regăsi și o experiență, mai mare sau mai mică, autobiografică” - spune Ana Selejan. Cercetătoare a vieții literare și a literaturii noastre în totalitarism, Ana Selejan a publicat mai recent și proză de ficțiune și poezie. ”In blândetea și-n vifornița zilelor” se numește romanul ei apărut la editura Școala Ardeleană, iar volumul de poezie intitulat ”Dincoace de Valea Zânelor” a fost tipărit la ed. Limes și despre ele discutăm la Scriitori la microfon cu autoarea.
27 Februarie 2023, 10:59
Poveștile și basmele lui Petre Ispirescu au fost recent tălmăcite în spaniolă de Mihai Iacob. Despre dificultățile și provocările acestei traduceri intitulate ”Cuentos maravilliosos rumanos”, aflați amănunte în interviul realizat de Constantin Cristian Bleotu.
„Domeniul istoriei intelectuale medievale este foarte interesant pentru că are o actualitate și ne învață multe despre ceea ce înseamnă un discurs.” - ne spune Monica Brînzei, într-un dialog propus de Oana-Georgiana Enăchescu, despre Universitatea medievală din Paris. Un spațiu văzut ca un „paradis al cunoașterii” în volumul Olgăi Weijers,intitulat „Un paradis al învățaților”
Confluențe, 27 februarie 2023, ora 20:00, numai la Radio România Cultural!