Constantin Cojocaru: “După un an și jumătate în care nu a fost nevoie de mine în teatru, n-am intrat în nicio distribuție, voiam să mă las de teatru, să mă călugăresc, să plec în lume, să dispar, să nu mai fiu.”
11 Ianuarie 2019, 06:12
Seria de interviuri biografice "Ascultă vocile de azi" ni-l aduce în prim plan pe Constantin Cojocaru. Cu o putere de a juca și de a se juca extraordinară, își continuă cariera care a devenit chiar mai intensă și mai plină de satisfacții după pensionare. A râvnit la toate personajele pe care le-a jucat și crede cu tărie că actorul nu trebuie să strivească corola de minuni a lumii.
“Există două borcane: pe unul scrie „Teatru“, pe celălalt scrie „Viață“. E foarte bine și important să nu le amesteci”
Copilăria lui a fost marcată de influența puternică a bunicii, care a fost figura centrală în menținerea tradițiilor și liniștii în familie, oferindu-i o liniște și înțelepciune care l-au influențat profund.
“Bunica a fost și este icoana familiei. Avea un bun simț și o liniște din aceea, absolut normală. Asta mi-a influențat copilăria foarte mult.”
A reușit performanța rară de a-i juca pe Ceaușescu, Cioran și dl Goe în aceeași săptămână, crede în generațiile care vin și spune că teatrul este pur și simplu emoție.
Pentru a afla mai multe detalii despre cariera sa de mai bine de 50 de ani în teatru, despre norocul extraordinar pe care consideră că l-a avut, despre adevărata școală de teatru și despre întâlnirile cruciale pentru cariera sa, vă invităm să ascultați interviul realizat de Anamaria Spătaru cu Constantin Cojocaru.
Interviu realizat în anul 2018