Astăzi, 27 februarie, la IClasă cu Mirela Stana, despre educația prin teatru și înscrierile în clasa pregetătoare!
27 February 2020
I Clasă cu Lidia Laic – înscrierea copiilor în învățământul primar, oferte pentru studii în străinătate și Ziua Mondiala a Scriitorilor
3 March 2020

Egalitatea de gen și educația. Azi la I Clasă, cu Lidia Laic


Egalitate economică între femei și bărbați, recompensarea egală a muncii, egalitate în luarea deciziilor, eliminarea violențelor împotriva femeii. Parcursul în viață al copiilor noștri nu trebuie să fie condiționat de genul lor. 

Cum îi educăm pe cei mici pentru a le asigura încă din primii ani șanse egale în dezvoltarea lor ca adulți?  Pentru ca fetele și băieții să nu se simtă constrînși de prejudecăți, să se bucure în mod echitabil de oportunități în ceea ce privește viața socială, culturală, profesională, de pasiunile și preocupările lor? Cum putem elimina stereotipurile de gen în educație? Ce pot face părinții, școala și societatea în această privință? Mai multe întrebări la care vom răspunde în ediția de astăzi. Vor fi în studioul Radio România Cultural lector universitar Oana Moșoiu , doctor în științele educației la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, consultant în educație și Cezara David, manager program anti-discriminare în cadrul Centrului de Resurse Juridice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *