Thierry Wolton în dialog cu Ioan Stanomir și Gabriel Liiceanu despre cel de-al doilea volum al trilogiei O istorie mondială a comunismului și despre volumul Negaționismul de stânga
19 November 2019
Timpul prezent – Despre umor cu seriozitate
20 November 2019

Editura Seneca la Gaudeamus. Niciun stand nu e prea mic

Editura Seneca participă la Târgul de Carte Gaudeamus, cel mai important eveniment editorial al anului. Cel mai nou titlu al editurii, „Nimeni nu e prea mic să facă diferența”, cartea care cuprinde discursurile activistei Greta Thunberg, va fi lansat joi, 21 noiembrie, ora 12.30, la standul editurii.

Cele două colecții ale Editurii Seneca, de filozofie și de mediu, își întâlnesc din nou cititorii pe parcursul celor cinci zile de târg, între 20 și 24 noiembrie. „Nimeni nu e prea mic să facă diferența” a Gretei Thunberg, „Familia aproape zero deșeuri” semnată de Jérémie Pichon și Bénédicte Moret, „Midlife. Ghidul filozofic al vârstei de mijloc” de Kieran Setiya sunt printre cărțile publicate anul acesta de Editura Seneca. Acestea și alte peste 20 de titluri pot fi găsite la standul de la Gaudeamus.

Anul acesta avem un stand mic. Dar, Nimeni nu e prea mic să facă diferența. Invităm cititorii la noi pentru că avem de împărțit energie. Stăm de vorbă despre viață fericită, despre scurtimea vieții, despre mânie, despre providență, despre planetă și locuitorii ei. După ce ați bătut tot târgul, ați obosit și nu mai puteți, veniți la standul nostru să vă facem bine, promitem”, spune Anastasia Staicu, directoarea Editurii Seneca. 

Tema standului Editurii Seneca de anul acesta este mobilizarea incredibilă a elevilor din toată lumea pentru acțiune climatică. Editura Seneca susține Fridays for Future Romania și Climate Strike Româia și aduce la standul de la Gaudeamus o bucată din indignarea și creativitatea tinerilor români. Vizitatorii standului vor putea interacționa cu tinerii care luptă pentru climă joi, 20 noiembrie. Aceștia vor scrie mesaje pentru Ministrul Mediului pentru a-l determina să declare stare de urgență climatică în România. Vizitatorii târgului sunt invitați să li se alăture. Tot de la noi puteți afla totul despre campania #cărțipentruviitor care anunță Ziua pentru Acțiune Climatică de pe 29 noiembrie.

Criza climatică ne afectează pe toți, de aceea este nevoie să cerem într-un glas recunoașterea stării de urgență climatică. Și cum putem cere ceva dacă nu înțelegem despre ce este vorba? Prin urmare, am pornit împreună cu Editura Seneca această campanie de informare asupra celei mai importante provocări a secolului nostru care se numește #cărțipentruviitor“, spune, la rândul său, Mădălina Scarlat, de la Climate Strike România.

Vă așteptăm de miercuri până duminică la standul 160 situat lângă Editura Muzeului Țăranului Român. Ne puteți recunoaște ușor după desenele artistului Dan Perjovschi reproduse pe una dintre laturi.

Editura Seneca, prima editură verde de la noi, economisește resurse cheie pentru viitorul nostru: folosește hârtie reciclată, utilizează tehnici de tipar responsabil și plantează copaci pentru fiecare tiraj de carte. 2 lei din prețul fiecărei cărți a editurii Seneca merg spre protejarea naturii. Surplusul de hârtie este transformat în semne de carte, cărți poștale sau carnețele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *