Centrul Naţional al Dansului Bucureşti găzduieşte competiţia oficială din ALT Concurs Naţional de Coregrafie
13 October 2016
Proiectul Instalart/ Obiect/ 004. Inspired by UniCredit Bank ajunge în Timișoara
13 October 2016

Două concerte de jazz cu Ramona Horvath Trio la Viena

Ramona Horvath Trio susţine în zilele de 14 şi 15 octombrie două concerte de jazz la Viena cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena. Pe 14 octombrie de la ora 19, la sediul ICR Viena (Argentinierstr. 39, 1040) trio-ul concertează alături de Elly Wright în cadrul festivalului de jazz din Wieden. Pe 15 octombrie, de la ora 20.30, Ramona Horvath Trio concertează la clubul de jazz Porgy&Bess (Riemergasse 11, 1010). Cu acest prilej, trio-ul va prezenta în premieră noul album intitulat „XS Bird“, înregistrat şi produs în Franţa, la casa de discuri Black&Blue. Albumul a fost lansat în toamna anului 2015 şi premiat în anul 2016 în România cu titlul de „Cel mai bun album de jazz al anului“.

 

Trio-ul fondat de pianista română Ramona Horvath mai are în componenţa sa doi muzicieni francezi, contrabasistul Nicolas Rageau şi percuţionistul Frédéric Sicart.

Ramona Horvath, pianistă de formaţie clasică, a absolvit Conservatorul naţional de muzică din Bucureşti. În 2003, se propulsează în universul jazz-ului, ca urmare a întâlnirii cu pianistul de origine română Jancy Kőrössy, emblemă a jazz-ului internaţional. În prezent Ramona trăieşte la Paris, unde îşi continuă cariera în domeniul jazz-ului.

Nicolas Rageau este unul dintre cei mai buni şi cunoscuţi contrabasişti din Paris, cu o activitate intensă, fiind prezent în festivaluri şi concerte, atât în Franţa cât şi în SUA, la New York, unde a activat vreme de câţiva ani. A colaborat şi a acompaniat diverşi artişti renumiţi precum: Johnny Griffin, Benny Golson, Kenny Wheeler, Lew Tabackin, Peter Bernstein, Paolo Fresu, Alain Jean-Marie, Grant Stewart, Manu Katche, Michel Graillier, Christian Escoude, Sarah Lazarus şi Anne Ducros.

Frédéric Sicart, baterist şi compozitor originar din Nisa, a fost prezent în cele mai importante festivaluri de jazz din Franţa: Jazz à Vienne, Juan les Pins, Jazz à Marciac, Nancy Jazz Pulsation şi Monte-Carlo Jazz Festival. Totodată a colaborat cu artişti importanţi precum Giovanni Mirabassi şi Richard Galiano.

 

Prima ediţie a festivalul de jazz din Wieden a avut loc în anul 2002, bucurându-se de un succes deosebit. Devenind o tradiţie în sectorul 4 din Viena, festivalul este subvenţionat de conducerea primăriei. Între 10 şi 21 octombrie, iubitorilor de jazz le sunt oferite concerte live în acest sector. Festivalul este organizat cu sprijinul artistei Elly Wright, care va concerta alături de artiştii invitaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *