Timpul prezent în literatură
13 April 2018
AUDIO Azi, lansarea volumului „Copilăria lui Constantin Bălăceanu Stolnici”, carte de colorat în benzi desenate
14 April 2018

Disconfort Residence: carte nouă Publica

Cum să identifici capcanele din schița apartamentului pe care vrei să-l cumperi

Astăzi, în schimbul promisiunii plății unei rate care vine o dată pe lună, lumea primește un plan și un zâmbet. Disconfort Residence este o primă tentativă de a ajuta viitorii proprietari să identifice capcanele din schița apartamentului pe care doresc să-l cumpere.

Dr. arh. Radu Negoiţă atrage atenția asupra încălcărilor unor chestiuni de bun-simț care țin de teoria arhitecturii, dar și asupra nerespectării legii de către firmele private care investesc în construcția de apartamente. Autorul analizează, franc, planuri reale primite de-a lungul ultimilor ani de la comunitatea de pe Facebook—Case Strâmbe pe Radar.

Disconfort Residence explică pe înțelesul tuturor lucrurile la care trebuie să fim atenți înainte să ne alegem casa sau apartamentul în care vom petrece o parte din viețile noastre.

Cireașa de pe tort? Citind cartea ai impresia că te afli în primul rând la spectacolul unui comedian pasionat de arhitectură.

 

Radu Negoiță a absolvit Facultatea de Arhitectură a Universității de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 2006 și, în 2013, a fost confirmat doctor în arhitectură, în urma susținerii unei teze despre avatarurile conceptului de confort. Experiența din practica profesională şi cea universitară l-au ajutat să pună bazele comunității Facebook Case Strâmbe pe Radar, momentan singurul loc din internetul românesc care identifică problemele de calitate din zona rezidențială.

Cartea face parte din seria Publica Extra.


Lansarea cărții va avea loc joi, 19 aprilie, la Seneca Anticafe (str. Arhitect Ion Mincu, nr. 1), începând cu ora 18:30. Alături de Radu, vor participa:

  • Mihai Popescu, senior editor Vice România
  • conf. univ. dr. Cezar Tită, avocat
  • Mario Kuibuș, arhitect
  • Iuliu Oană, locatar de bloc nou, președinte asociație de proprietari

Cartea va putea fi achiziționată direct din librărie. Vă așteptăm cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *