„TIME IS …ENGLISH”: TRADITIE SI MODERNITATE IN PREGATIREA SI OFERIREA DARURILOR DE CRACIUN, PE TARAM BRITANIC
21 December 2016
Storymania – Un sfert de veac de la dezmembrarea U.R.S.S.
21 December 2016

Destinațiile lui Moș Crăciun – Ecuador

În Ecuador, ziua de Crăciun este întîmpinată cu o procesiune plină de culoare şi veselie: indienii care trăiesc şi lucrează în munţi îmbracă cele mai frumoase veştminte şi pornesc într-o călătorie, călare pe lame, către poalele versanţilor, unde se află angajatorii lor.

Aduc cu ei cadouri sub formă de fructe şi alte produse naturale, pe care le aşează în faţa scenei nativităţii. Acest obicei este urmat de o petrecere cu cântece şi dansuri tradiţionale. Printre bucatele consumate de locuitorii Ecuadorului se numără miel fript, cartofi copţi şi un sortiment de chec cu zahăr brun.

Dacă sunteți în Ecuador, în decembrie, nu ratați festivitățile din Cuenca, considerate a fi cele mai mari parade de Crăciun din tot Ecuadorul. Aceste parade au loc în toată țara, începând cu mijlocul lui decembrie până în ziua de Crăciun. Acest festival religios  îşi are originile la începutul anilor 1960, când o statuie a Copilului Hristos a fost dusă la Roma pentru a fi binecuvântată de Papa. Când statuia a revenit, cineva din mulțime a strigat, “Ya llegó El Viajero!” şi statuia a devenit cunoscută sub numele de Niño Viajero.

Astăzi, festivitatile de Crăciun încep mai devreme cu Novenas, evenimente amintind călătoria Mariei și a lui Iosif la Betleem. Punctul culminant al festivităților este festivalul  Copilului călător, thePase del Nino Viajero in 24 decembrie. Conduşi de steaua călăuzitoare și însoțiti de îngeri, cei Trei Regi, oficiali, păstori și un număr mare de copii costumați, încep parada în Barrio del Corazón de Jesús, trece prin Histórico Centro de-a lungul Calle Bolívar până când ajunge San Alfonso.

Niño este apoi dus la Catedrala de la Inmaculada pentru servicii religioase care onorează nașterea lui Hristos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *