GALA de Jérôme Bel – Încearcă din nou. Eșuează din nou. Eșuează mai bine
21 November 2017
„O Prietenie Regală: Grigore Antipa și Regii României 1892-1944”
21 November 2017

Despre bani, artiști și artă, la Intersecțiile de miercuri, în cadrul Târgului de carte GAUDEAMUS

Cu scriitoarea Elena Vlădăreanu, regizoarea Ioana Păun și pictorul Roman Tolici

Pe 22 noiembrie, de la ora 18.00, Intersecțiile de miercuri se mută temporar în spațiul BRD de la Târgul Internațional GAUDEAMUS – Carte de învățătură, de la Romexpo. Este o ediție dedicată condiției artistului, în România zilelor noastre, și îi are invitați pe scriitoarea Elena Vlădăreanu, regizoarea Ioana Păun și pictorul Roman Tolici.

Discuția va porni de la cea mai recentă carte de poezie a Elenei Vlădăreanu, Bani. Muncă. Timp liber”, “un volum-manifest care dă o voce, în mod radical, frustrării, furiei şi fricilor unor artişti care nu mai au timp să se ocupe de arta lor, fiind confiscaţi de ştiinţa supravieţuirii”, după cum spune Svetlana Cârstean, inițiatorul și coordonatorul Intersecțiilor de miercuri.

Cei 3 invitați vor vorbi despre imaginea romantică a artistului, dar și despre fonduri, proiecte, rezidențe, burse, premii, vânzări, despre bani și legătura lor cu arta și cu supraviețuirea.

Ce sunt Intersecțiile de miercuri?

Intersecțiile de miercuri sunt un proiect inițiat și coordonat de scriitoarea Svetlana Cârstean, susținut de BRD Societe Générale, care se desfășoară în fiecare săptămână la Rezidența BRD Scena9, din strada I. L. Caragiale nr. 32.

Primul sezon a avut loc în perioada aprilie-septembrie 2015, în cadrul proiectului București Capitală Europeană a Culturii 2021.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *