Stagiunea JAZZ@ARCUB 2017 se deschide pe 19 Ianuarie
13 January 2017
Eminescu și Lipatti, de Ziua Culturii Naționale, la Sala Radio
13 January 2017

De ziua Culturii Naționale, ediție specială Round Table dedicată artiștilor străini stabiliți în România

O ediție specială Round Table va avea loc sâmbătă, 14 ianuarie, de la ora 19.00, în sala Centrului Național de Artă Tinerimea Română (Strada Johann Gutenberg nr. 19).
Moderată de muzicologul Valentina Sandu – Dediu, ediția dedicată Zilei Culturii Naționale va aduce în prim plan artiști și profesioniști născuți în străinătate, stabiliți în România, împrumutând valori și tradiții românești, prilej cu care publicul este invitat să descopere amintiri și momente emoționante care îi leagă pe protagoniști de țara noastră.Printre invitați se numără personalități precum Analia Selis – artistă născută în Argentina, Kamara – interpret cu origini în Africa de Vest, parte din trupa Alb/Negru, iar al treilea invitat va fi Sorin Mîndruțescu, CEO Oracle România, care va completa dialogul din perspectiva unei multinaționale.Evenimentul de sâmbătă se desfășoară sub forma unei sesiuni de discuții între moderator și invitați, cu intermedii artistice live, într-un ambient cu o scenografie ce cuprinde mobilierul LEM’S creat de designeri români.

Evenimentul va fi transmis în direct pe www.EnjoyTV.ro sâmbătă, 14 ianuarie, la ora 19:00.
Intrarea va fi liberă
în baza invitației solicitate la adresa round.table.bucuresti@gmail.com, în limita locurilor disponibile.

Ulterior, de Ziua Culturii Naționale, duminică, 15 ianuarie, înregistrarea emisiunii va fi difuzată pe canalul de YouTube EnjoyTV România, pentru publicul din România și din cele peste 50 de țări din care au fost urmărite până acum edițiile precedente.

Despre Valentina Sandu – Dediu

Valentina Sandu-Dediu a absolvit în 1990 muzicologia la actuala Universitate Națională de Muzică din București, unde a rămas din 1993 să predea istoria muzicii, muzicologie și stilistică. Este autoarea a peste 30 de studii și 300 de articole, a câtorva serii de emisiuni radiofonice, a semnat zece volume publicate în România și Germania (vezi Rumänische Musik nach 1944, Pfau Verlag, Saarbrücken, 2006; Alegeri, atitudini, afecte. Despre stil și retorică în muzică, București, Ed. Didactică și Pedagogică, 2010; Octave paralele, București, Humanitas, 2014).
O altă latură a activității sale se concentrează pe apariții concertistice și înregistrări, în calitate de pianistă în ansambluri camerale (CD-uri editate în România cu Aurelian Octav Popa, in Germania / Neos cu Dan Dediu, și în Boston / Albany cu Ray Jackendoff). Valentina Sandu-Dediu a fost bursier al Wissenschaftskolleg zu Berlin, actualmente ocupă poziția de profesor la Universitatea de Muzică și pe cea de rector la New Europe College, București. În 2008 a primit Premiul acordat de Peregrinus-Stiftung, Academia de Științe Berlin-Brandenburg.

Round Table București este un proiect al UCIMR – Uniunii de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, care aduce împreună, la o „masă rotundă”, personaje din diverse spații și domenii culturale, în jurul unei teme comune.Ediția specială dedicată Culturii Naționale este un proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale, în urma unui apel public de proiecte.

Un nou sezon Round Table din 9 februarie

Din 9 februarie, organizatorii promit încă un sezon Round Table, cel de-al patrulea, ce se va desfășura în București dar și în Sibiu, Brașov, Târgu Mureș si Cluj.

 „Programul proiectului urmărește promovarea artiștilor români ce s-au făcut remarcați pe scenele internaționale, printr-un efort de redobândire a unei mentalități frumoase: aceea de a ne revalorifica elitele actuale românești.” –  Valentina Sandu – Dediu

Round Table București este un proiect realizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, – coordonat prin programul „Oportunități la tine acasă”, dedicat tinerilor muzicieni excepționali din România – invitați să concerteze în timpul evenimentelor Round Table – și co-finanțat de ArCuB (sezonul 1 și 3) și AFCN (sezonul 2).

Inițiat în toamna anului 2015, proiectul conferințelor Round Table București a devenit curând un reper pe harta bogată a evenimentelor culturale, fiind urmărit de români din toată lumea,  cu sute de persoane prezente în public.

O arhivă a primului sezon Round Table București poate fi urmărită aici, prin participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Ioana Pârvulescu, Răzvan Mazilu, Aurelian Octav Popa, Răzvan Suma, Octavian Nemescu, Viorica Flintașu, Ștefan Gheorghiu.

Arhiva celui de-al doilea sezon poate fi urmărită aici, prin emisiunile dedicate personalităților: Cosmin Manolescu, Marcel Pavel, Marin Cazacu, Dan C. Mihăilescu, Ștefan Ghenciulescu, Sorina Goia, Ioana Flora.

Parteneri: Universitatea Națională de MuzicăExces Musicmagazinele de mobiler LEM’S, EnjoyTV.roAqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Organizația Somelierilor din România, Asociația Pro Valores, Valentina Sandovici, Make-up Artist.

Parteneri media: Radio România CulturalRadio România MuzicalSapteSeriAgentia de CarteGarbo.roCalendar EvenimenteBucureșteni.roJudy FlorescuCapital Cultural

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *