LA FOTOGRAF | expoziții – ateliere de scotocit fotografii vechi – povești – mâncăruri – muzici amestecate – 4 comunități culturale |
23 May 2019
Festivalul SoNoRo Musikland – EDIȚIA I-A – CRIȚ-MEȘENDORF-VISCRI-BRAȘOV
23 May 2019

De 1 iunie spunem Scoate eroul din tine!

Sport, copilărie și bucurie pentru Școala Ferdinand I din București: peste 200 de copii sunt așteptați la evenimentul care celebrează puterea sportului de a apropia comunitatea! Fundația Seeding Knowledge organizează Scoate eroul din tine!o zi de 1 iunie pentru care nimic nu contează mai mult decât bucuria de a face mișcare prin competiții sportive pentru copii.  Ziua se va încheia cu un meci amical de fotbal între echipa de fotabal a juniorilor de la Gălbinași, copii de la Școala Ferdinand, jucători de la FC Rapid București și angajați de la APS România.

Scoate eroul din tine! este o inițiativă prin care se transmite un mesaj puternic în legătură cu impactul pozitiv al sportului în educație. Sportul imprimă comportamente sănătoase și valori extrem de puternice: fair-play, muncă în echipă, incluziune socială. Cei 11 bursieri „Viitor prin educație” vor face echipă și vor da mai departe din ceea ce sportul a adus în viața lor: sunt micii organizatori ai evenimentului care va avea loc pe 1 iunie 2019 în curtea școlii. Pasiunea pentru sport se transformă în acțiune prin voluntariat și implicare în comunitate.

Concret, 1 iunie 2019 va însemna desfășurarea a patru competiții, atât pentru ciclul primar, cât și pentru cel gimnazial, astfel: întrecere de role (la viteza supersonică a implicării), cros (cu pași repezi către cea mai bună variantă a ta), competiție de biciclete (pe un traseu al prieteniei), cursă de skateboard-uri (ca pentru eroi care sunt mereu cool). Ziua se va încheia cu un meci foarte special de fotbal. Mingea are o direcție clară, spre aceeași poartă – cea a bucuriei de a face din sport o modalitate de a fi împreună.

Fundația Seeding Knowledge pregătește o zi cu bucurii și mult sport în Școala Ferdinand I din București, recunoscută de UNICEF pentru eforturile pe care le face pentru incluziune socială și coeziune comunitară. Participarea juniorilor de la Gălbinași este specială, deoarece pasiunea și dedicarea lor pentru fotbal vine pe fondul multor provocări pe care le întâmpină localitatea din județul Călărași.

Evenimentul este anul acesta la prima ediție în această formulă, iar dorința noastră este să devină o tradiție, ca o ocazie de a celebra Ziua Copilului prin mișcare, recreere și timp petrecut împreună.

Evenimentul este susținut de CEC Bank, FC Rapid București și Tymbark România, cu implicarea oamenilor de la Școala Ferdinand I și a angajaților APS România. Partenerilor media Edupedu și Radio România Cultural le suntem recunoscători pentru că sunt și de această dată aproape de noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *