30.000 de bilete la Festivalul Enescu 2017, epuizate în primele ore de la punerea în vânzare. Ce concerte și recitaluri mai mai sunt disponibile
22 February 2017
Amintiri dintr-o viaţă de artist – baritonul NICOLAE HERLEA (1): Noi, neavând posibilitatea să trăim mai bine, trăiam mai frumos, prin arta pe care o făceam!
22 February 2017

„Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?”

            Asociația Da’De Ce lansează un nou proiect de educație culturală, „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?”. Proiectul este finanțat de Administrația Fondului Cultural și își propune să interogheze sentimentul de patriotism într-o manieră colaborativă, prin întâlnirea creativă dintre copii și artiști și prin organizarea unei campanii naționale pe diferite canale media.

„Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?” se va desfășura în perioada februarie-octombrie 2017 în cadrul muzeelor de artă din București, Cluj-Napoca și Constanța și va consta într-o serie de ateliere în care artiști vizuali, actori și dansatori descoperă, împreună cu copiii de 8-12 ani, ce înseamnă patriotismul și conceptele atașate acestuia, precum diversitate și toleranță.

Raluca Bem Neamu, managerul acestui proiect de educație culturală, susține că „Ideea proiectul mi-a venit de la o nevoie personală și instituțională de a descompune, expune și analiza un sentiment profund dar rareori obiectivat: patriotismul. Ne interesează ce gândesc copiii despre țară, ce înseamnă pentru ei România, cu ce o asociază, ce sentimente au față de ea, iar artiștii îi vor inspira să găsească în ei înșiși răspunsuri și reacții autentice, departe de clișeele unei reacții imediate influențată de cei din jur sau de media.”.

În urma celor 22 de ateliere de arte contemporane va rezulta o serie de expoziții interactive care vor spune într-un mod sincer și neconvențional povestea descoperirii sentimentului de patriotism de către copii.

Atelierele se vor desfășura în Cluj și Constanța începând cu 15 februarie, iar în București începând cu 15 aprilie. Campania națională va fi realizată în media tradiționale și digitale timp de 4 luni, începând cu 1 iunie.

            Asociația Da’De Ce își propune să cultive curiozitatea celor mici prin proiecte de educație creativă. Mai multe detalii despre asociație și proiectul „Da’De Ce (nu) îmi iubesc țara?” găsiți aici: http://www.asociatiadadece.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *