Street Delivery 2017 aduce în stradă grădinile posibile
9 June 2017
Pentru prima dată în Oază, soprana ELENA BOTEZ
9 June 2017

Cursuri pentru o vară înţeleaptă, în iunie şi iulie

Pe 15, 20 şi 22 iunie vom avea un curs care va urmări formarea uneia dintre cele mai puțin înțelese doctrine politice – anarhismul, cu lectorul Cătălin Avramescu.
Pe 21 iunie, sâmbătă, vom dedica trei ore lui Cartier-Bresson, unul dintre cei mai importanți fotografi ai secolului XX. Vom analiza un set de imagini remarcabile ale sale din perspectiva teoriilor filozofiei moderne.
“The Founder”: Sfîntul Pavel ca antreprenor, pe 1 iulie, este un curs – explorare neobișnuită a activității Sfîntului Pavel, cu Theodor Paleologu.
Umor și filozofie la Lucian de Samosata, curs cu trei întâlniri, pe 3, 6 şi 10 iulie– “decît filozofia nu e nimic mai vesel, mai voios și aș zice chiar mai șoltic”: această celebră frază a lui Montaigne se potrivește de minune pentru a caracteriza scrierile despre filozofi și filozofie ale lui Lucian de Samosata.

Pentru că vă propune două teme noi, vă mai prezint şi un scurt bio al lectorului Cătălin Avramescu. Suntem mândri că ţine cursuri la noi.

Cătălin Avramescu este conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității București și docent al Universității din Helsinki. A fost fellow la institutele de studii avansate din Edinburgh, Wassenaar și Budapesta, cercetător la Institut für Geschichte (Viena), Facoltà di Lettere e di Filosofia (Ferrara), Clark Library (UCLA) și Herzog August Bibliothek (Wolfenbüttel). Specialist în istoria ideilor și filozofia politică a secolelor 17-18. A tradus din Hobbes, Hume și Rousseau. Una dintre cărțile sale (Filozoful crud. O istorie a canibalismului, Humanitas 2003) a primit (ex aequo) premiul Asociației Editorilor din România pentru cea mai bună carte de științe umaniste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *