Timpul prezent – Franţa protestează
5 December 2018
Dilema veche la Timpul prezent – Oftica
6 December 2018

Cu…minte de weekend în “Valea Trandafirilor”

În inima României, la granița istorică dintre Transilvania și Valahia, sub ocrotirea Bucegilor, la răspântie de drumuri pentru vacanțele dumneavoastră se află ROZA TURISMULUI ROMÂNESC: RÂSNOV.” Aceste cuvinte pe care le-am găsit pe site-ul Asociației Rosenau Turism și partenerii noștri Asociația Mioritics ne-au adus în Stațiunea  Râsnov pentru acest weekend de decembrie.

Vom decoperi împreună istoria și multiculturalitatea vechiului burg, în care legende romantice sunt reconstituite în Cetatea medievală iar armatele istoriei ies din manualele școlare și dau onorul. Vom asculta muzica istoriei care se aude în bisericile orașului, Vom cunoaște Râșnovul modern, Râșnovul turistic, orașul evenimentelor culturale și al proiectelor axate pe educație. Vom merge la o “vânătoare foto” de urși,mistreți și râsi, vom păși pe urmele dinozaurilor, vom afla secretele expresiei “am băut un schnaps”și vom face chiar, în timp real, o pâine de casă evident coaptă într-un cuptor tradițional. Cu alte cuvinte vă promitem “aer curat, liniște, mâncare bună”, dupa cum lăudau turiștii Râșnovul interbelic,

Ne întâlnim sâmbătă și duminică de la ora 10.00 fix, în direct din Râșnov la Radio România Cultural și pe radioromaniacultural.ro.

P.S. Avem și o informație de ultimă oră pe care am citit-o la intrarea în oraș: ”Moșu’ e în Râsnov!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *