Azi la Radio România Cultural: Storymania – România din inima Americii
4 July 2018
Fluturii exotici au ajuns la Muzeul Antipa. 
4 July 2018

Cum sunt valorificate cercetările din domeniul ştiinţelor spaţiale

O parafrază potrivită pentru subiectul următor ar fi: ”precum în… spațiu, așa și pe pământ”. Căci exact asta urmărește proiectul VESS, adică „Valorificarea Extensivă a Experienţei în Activităţi de Spaţiu şi Securitate”, proiect coordonat de Institutul de Științe Spațiale, ISS de la Măgurele:  aplicarea rezulatatelor cercetărilor spațiale în alte domenii decât cel strict spațial, inclusiv dar nu numai în managementul dezastrelor, spre exemplu.
 
Un proiect finanțat pe o durată de aproape 3 ani, din fondurile Planului Național III, în care sunt implicaţi specialişti din 10 institute şi universități din România, din domenii diverse: astrofizicieni, ingineri, medici, psihologi, kinetoterapeuţi, seismologi.
 
”Nu este atât un proiect de cercetare ci mai mult un proiect de dezvoltare institutională, de identificarea si aplicare a rezulatatelor cercetărilor spațiale și în alte domenii”, spune Vlad Popa, dr. in fizică, directorul proiectului, intr-un interviu realizat de Corina Negrea

 

1 Comment

  1. Ciornei Mihaela Cristina says:

    Buna ziua!

    Va scriu ca sa va intreb daca cumva ati scos emisiunea “Stiinta in cuvinte potrivite” din grila programului. Daca da, imi pare nespus de rau sa aud acest lucru… 🙁 Daca nu, cand ati programat-o, ca nu o vad in nici o zi lucratoare din aceasta saptamana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *