Repetiţii pentru Cerbul de Aur
28 August 2018
AUDIO Cel mai mare dragon din România se află la Craiova!!
28 August 2018

Cum se va desfășura cea de-a V-a ediție a InnerSound New Arts Festival

InnerSound New Arts Festival începe astăzi la Bucureşti. Cea de-a cincea ediție a evenimentului se va desfășura până pe 1 septembrie și va reuni peste 60 de artiști români și din străinătate. Printre aceștia se numără cvartetul de coarde Arcadia, Zona Imaginarium, ansamblul cameral SonoMania, dirijorul Alexandru Mija, Barbara Lüneburg (Germania/Austria), Daniel Formo (Norvegia), Stephanie Pan/Vitaly Medvedev (Olanda), SiGRUN (Islanda), Zoli Toth, Mitoş Micleuşanu și Rowan Tara de Freitas (Marea Britanie/ Germania).
 
Ce fel de evenimente au pregătit organizatorii pentru ediția aniversară din acest an aflăm de la Sabina Ulubeanu, director artistic INnerSound, cu care a stat de vorbă Andra Petrariu.

Începem astăzi INNERSOUND NEW ARTS FESTIVAL 2018 cu vernisajul lucrărilor selecționate în cadrul competiției de muzică electronică “100 de ani de sunete românești” și un live performance Zoli Toth, de la 19.30, la Galateca. Seara de deschidere a festivalului va continua cu Ioana Dobroiu – MSing with Trauma, o aplicație interactivă ce tratează trauma și durerea bolilor cronice nevizibile prin muzică și imagine și de la 20.15 cu „Do your music through my brain”, un performance interactiv care traduce undele cerebrale în flux sonor, realizat de Cătălin Crețu și cu Grigore Burloiu la controlul fluxului de date.

Până sâmbătă, 1 septembrie, vor urca pe scena Innersound 65 de artiști din Norvegia, Olanda, Danemarca, Islanda, Franța, Austria, Brazilia și din România vor susține performance-uri la singurul eveniment independent din România care oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane culte, punând-o în relație cu artele vizuale, film și multimedia.

Vom avea concerte camerale, instalații, film mut însoțit de compoziție contemporană interpretată live, artă participativă și performance, precum și workshop-uri creative, pun muzica contemporană în relație cu artele vizuale și multimedia.

PROGRAMUL COMPLET AL FESTIVALULUI ÎL GĂSIȚI AICI: http://www.innersound.ro/program/
Biletele
s-au pus în vânzare pe eventbook.ro  și se pot de asemenea achiziționa la intrarea în sălile de concert.

            Fondatorii InnerSound sunt trei compozitori ce includ în creația lor artele vizuale și performance-ul: Sabina Ulubeanu, director artistic, este și fotograf, Diana Rotaru este preocupată de latura sincretică a artelor, Cătălin Crețu, consultant artistic, este artist multimedia. Festivalul reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentiști, fotografi, artiști vizuali și regizori.

Pe scena InnerSound New Arts Festival s-au reunit, de-a lungul timpului, tineri artiști români de mare valoare în plan internațional, precum violonistul Alexandru Tomescu, violonistul și compozitorul Vlad Maistorovici,  cvartetul Ad Libitum, dirijorul Gabriel Bebeșelea, violoncelista Laura Buruiană, alături de artiști și ansambluri de muzică clasică contemporană precum compozitorul Henry Vega, violonista Barbara Lüneburg, mezzosoprana Anat Spiegel, SIGMA Project, Dublin Sound Lab, soprana Irina Ungureanu, grupul  Controllar sau Cvartetul Contempo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *