I Clasă. Drepturile copilului, educație muzeală și oferte pentru copii la Gaudeamus
19 November 2019
I Clasă – Proiecte și propuneri educaționale
26 November 2019

Cum putem preveni și combate bullying-ul

Bullying-ul, un fenomen prezent adesea în mediul școlar și deosebit de nociv prin gravitatea efectelor sale asupra victimelor, copii de toate vârstele. Un fenomen cu largă răspândire și care presupune o confruntare de forțe, acolo unde ar trebui să existe mai curând relații de prietenie. Victimă, agresor și de multe ori martori sînt eroii acestor întâmplări nedorite, care se pot transforma în adevarate drame cu consecințe pe termen lung.

Au fost în studioul Radio România Cultural și au răspuns întrebărilor legate de bullying Cătălina Surcel, director executiv Asociația Telefonul Copilului și psihologul Anna-Maria Bitere, președinte al Asociației Spring. 

Bullying-ul, un subiect actual, prezent adesea în mediul școlar și deosebit de nociv prin gravitatea efectelor sale asupra victimelor, copii de toate vârstele. Un fenomen cu largă răspândire și care presupune o confruntare de forțe, acolo unde ar trebui să existe mai curând relații de prietenie. Victimă, agresor și de multe ori martori sînt eroii acestor întâmplări nedorite, care se pot transforma în adevarate drame cu consecințe pe termen lung.

Au fost în studioul Radio România Cultural și au răspuns întrebărilor legate de bullying Cătălina Surcel, director executiv Asociația Telefonul Copilului și psihologul Anna-Maria Bitere, presedinte al Asociației Spring.

Lidia Laic

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *