“Bucharest nowadays is beautiful, isn’t it?” – performance realizat de Denisa Duran și Bruno Pisek
6 February 2017
Teatrul STELA POPESCU prezintă baletul ‘Harap Alb’
7 February 2017

Corala ‘Paul Constantinescu’, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, își reia activitatea

Casa de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești anunță că, începând cu data de 10 martie 2017, își reia activitatea, în cadrul instituției, Corala ‘Paul Constantinescu’, sub bagheta dirijorului Vlad Mateescu, directorul Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ Ploiești.

Persoanele care doresc să devină membri ai Coralei ‘Paul Constantinescu’ a Casei de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești sunt rugate să completeze formularul de înscriere pe care îl pot descărca de pe site-ul instituției, www.casadecultura.ro. Fișa de înscriere completată va fi trimisă la adresa de e-mail secretariat@casadecultura.ro, sau la sediul Casei de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești din Piața Eroilor nr. 1A.

Preselecțiile pentru Corala ‘Paul Constantinescu’ a Casei de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești vor avea loc vineri, 10 martie 2017, și vor fi realizate de către dirijorul Vlad Mateescu și Cristian Boldorea — profesor de canto și dirijor secund.

Informații suplimentare despre înscrieri și preselecții se pot obține la telefon 0244/578.148 sau 0730.097.668.

Corala ‘Paul Constantinescu’ și-a început activitatea în cadrul Casei de Cultură ‘Ion Luca Caragiale’ a Municipiului Ploiești (Palatul Culturii la acea vreme) încă din 1955, sub denumirea de Corul Palatului Culturii. În 1971 a primit numele eminentului compozitor ploieștean Paul Constantinescu.

De-a lungul timpului, Corala ‘Paul Constantinescu’ a obținut numeroase premii, trofee și distincții de mare însemnătate:

Ordinul ‘Meritul Cultural’ clasa I;

Premiul I și titlul de Laureat la Concursul republican al formațiilor artistice de amatori;

Locul I la Concursul televizat ‘Cântare Patriei’;

Trofeele ‘Ciprian Porumbescu’, ‘D.G. Kiriac’, ‘Cetatea de Foc’ — Reșița, ‘Craiul Munților’ — Hunedoara, ‘Gh. Dumitrescu’ — Brașov;

Diplome la festivalurile corale din Pitești, Iași, București, Sf. Gheorghe, Lugoj, Ploiești și altele.

În afara acestor succese în țară, Corala ‘Paul Constantinescu’ a efectuat turnee de prestigiu în străinătate, participând la festivalurile și concursurile corale internaționale din Ungaria, Bulgaria, Germania, Estonia, Italia, Irlanda. De asemenea, corala a făcut înregistrări în studiourile de radio din Stuttgart — Germania și a participat la Concursul Coral Internațional ‘Să cânte popoarele’, organizat de Uniunea Europeană a Radiodifuziunii și înregistrat de BBC Londra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *