Răzvan Popovici (SoNoRo) și Valentin Șerban într-un nou concert cu public din Stagiunea Camerală „Florescu-Fernandez & Friends”
19 October 2020
Back to the Future – Expoziție comemorativă arhitect Ion Popa
19 October 2020

Copiii Revoluției sunt oameni mari, iar poveștile copilăriei sunt acum amintiri

Părinții au luptat în 1989. Câștigătorii au fost copiii. Ce au câștigat?

Pentru a oferi perspectiva ambelor generații despre perioada de tranziție, de la comunism la democrație, a fost realizată o serie de povești filmate cu revoluționarii din cinci orașe și copiii acestora, în perioada august – octombrie 2020, de Pink Cat Studios .

Interviurile rezultate în urma proiectului vor fi publicate pe website-ul www.copiiirevolutiei.ro   și pe canalul de Youtube al proiectului, alături de fotografii și o cronologie a evenimentelor din decembrie 1989. www.copiiirevolutiei.ro va fi lansat pe data de 31 octombrie 2020. Imagini de la interviuri și filmări, fotografii, întrebări și amintiri din perioada de tranziție sunt disponibile pe https://www.facebook.com/copiiirevolutiei și pe https://www.instagram.com/89revokids/.

Pink Cat Studios propune povești filmate despre perioada numită obsedant „de tranziție” de la comunism la democrație. Comparația între ce își amintesc părinții, care au luptat în Revoluție, și ce își aduc aminte copiii lor ne oferă imaginea completă a acelor ani. În cadrul proiectului sunt intervievați revoluționari din cinci orașe și descendenții acestora. Timișoara, București, Sibiu, Cugir și Cluj au fost primele orașe care au hotărât să facă mai devreme un pas spre democrație.

”Vrem să îi cunoaștem și să ți-i arătăm și ție, așa cum sunt astăzi, la peste 30 de ani de la revoluția din 1989. De aceea, îi vom filma în interviuri lipsite de formalism și expresii pompoase. Vom avea discuții relaxate și calde, în care vom încerca să înțelegem ce funcționa și ce nu, în regimul comunist, și cum a fost trecerea la democrație pentru cei care au provocat, chiar ei, această tranziție”, Robert Antonescu, coordonator proiect ”Copiii Revoluției”.

Imaginea vieții de familie din anii ‘90 în România este completată de mărturiile copiilor de revoluționari: ce își amintesc despre perioada de dinainte de 1989 și ce s-a schimbat în viața lor în cursul anilor ’90. De asemenea, proiectul vrea să scoată în față toate aspectele vieții în comunism: care au fost mâncărurile, hainele, filmele, muzica și distracțiile care le-au marcat adolescența acestor copii de revoluționari. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *