Antoine Laurain la București. Lansarea romanului „Pălăria Președintelui“ și sesiune de autografe la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
25 June 2018
EVENIMENT EDITORIAL – dublă lansare de carte: „Monedele Ţării Româneşti în timpul domniei lui Radu I” și „Cultura Gumelnița pe valea Mostiștei”
25 June 2018

CONFLUENȚE – Mărturisiri literare și comentarii critice

Ediția din 25 iunie 2018 a emisiunii CONFLUENȚE vă pregătește un mix de mărturisiri literare și comentarii critice care, sperăm, vă vor trezi interesul și curiozitatea.

 

Literatura mă interesează în măsura în care exprimă nu numai o poziție estetică și literară, ci și una omenească.” Aceasta este profesiunea de credință, urmată ferm, vreme de mai bine de șase decenii, de criticul literar GABRIEL DIMISIANU.

 

Pariul personajelor este extraordinar. Pe mine acest lucru m-a interesat: cum i-au reușit personajele copii. Este foarte greu să faci astfel de personaje verosimile.” Scriitoarea IOANA NICOLAE ne prezintă romanul „Băiatul cel nou” de Tracy Chevalier, rescrierea modernă a piesei shakespeariene Othello, în traducerea lui VALI FLORESCU.

 

Cartea este delectabilă, iar autoarea scrie la un moment dat: Ce mult îmi place să scriu! E ca și când aș trăi de două ori. Uit de plictiselile obișnuite ce-mi întunecă spiritul cu umbrele lor indiscrete. E scris la 1907 când avea 42 de ani.” astfel recenzează IOANA PÂRVULESCU, făcând referire la Anna Kretzulescu Lahovary, autoarea volumului de amintiri „Nebiruita flacără a vieții”.

 

Constantin Cristian Bleotu, Oana Georgiana Enăchescu și Eugen Lucan vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *