Lansarea volumului „Zile de Crăciun“ de Jeanette Winterson și întâlnire prin Skype cu autoarea – la Librăria Humanitas de la Cișmigiu
4 December 2017
Marii scriitori, uitați
5 December 2017

CONFLUENȚE – EUGEN NEGRICI: „Istoria lui Călinescu e făcută în condițiile în care miturile funcționau”

În ediția din 4 decembrie 2017, emisiunea CONFLUENȚE păstrează formatul editorial cu care sperăm că deja v-ați obișnuit.

 

Un prim interviu despre cel mai recent roman semnat de o prozatoare – MARTA PETREU – care nu scrie deloc pentru uzul celor comozi, cum singură mărturisește, în cadrul rubricii Scriitori la microfon: „Mă vedeți pe mine, Marta Petreu, cu lucruri ușurele? Păi, sigur că e o carte dură!”.

 

Un amplu reportaj – la rubrica Dialogul ideilor de la o dezbatere având în centru reeditarea cărții „Iluziile literaturii române” de EUGEN NEGRICI: „Cartea aceasta este scrisă cu Istoria lui Călinescu în față. De fapt, cu ea mă bat, cu Istoria lui Călinescu, care e făcută în condițiile în care miturile funcționau și trebuiau să fie duse până la capăt. Dar ce însemna Călinescu pentru noi?”.

 

Un al doilea interviu va fi difuzat la rubrica Meridiane literare, din care vom afla, de la jurnalista KATHARINA KIELZER, timișoreancă de origine, ce teme noi sunt abordate frontal în media germană de azi: „În ultimul timp se caută o nouă definiție a tatălui. S-au introdus legi noi conform cărora tatăl poate să ia și el concediu de paternitate pentru creșterea copiilor.

 

Eugen Lucan, Constantin Cristian Bleotu și Oana-Georgiana Enăchescu vă doresc AUDIȚIE PLĂCUTĂ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *