Arte frumoase – Simeze bucureştene şi un muzeu european
26 November 2016
MAIASTRA. Cross cultural Romania – Liban
26 November 2016

Conferințele de marți la MNAR – Matei Stîrcea-Crăciun: Confluențe Brâncuși-Eminescu III

Muzeul Național de Artă al României vă invită marți, 29 noiembrie 2016, orele 18.00, în sala de conferințe din Corpul Central (intrarea A2), la prelegerea Confluențe Brâncuși-Eminescu III, susținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Expunerea face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sculptorului Constantin Brâncuși înscrise într-o linie de programe organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

‘În sculptura brâncușiană, un număr de douăsprezece motive preiau trama Luceafărului eminescian și o transferă din registrul vesperal propriu sensibilității romantice într-un registru solar, revendicat de maestru drept absolut chintensențial al noii arte internaționale, de deschidere planetară, căreia îi închină creația sa’, a explicat dr. Matei Stîrcea-Crăciun.

Această serie de conferințe ilustrează un demers de antropologie structurală și antropologie simbolică circumscris unei viziuni culturologice.

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, accesați butonul Înscrie-te online de pe site-ul muzeului sau sunați la tel:021.314.81.19.

Intrarea este gratuită.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio România Internațional, Arhitectura, Igloo, Zeppelin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *