Oaza de muzică – DAMIAN DRĂGHICI
3 November 2016
Gărâna Jazz Festival XXI va avea loc între 6 și 9 iulie 2017
3 November 2016

Conferințele de marți la MNAR – Matei Stîrcea-Crăciun: Confluente Brâncusi-Eminescu II

Muzeul Național de Artă al României vă invită marți,  8 noiembrie 2016,  orele 18.00, în sala de conferinte din Corpul Central (intrarea A2), la prelegerea Confluențe Brâncuși-Eminescu II, suținută de dr. Matei Stîrcea-Crăciun, cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române. Prelegerea face parte dintr-o serie de evenimente dedicate sculptorului Constantin Brâncuși înscrise într-o linie de programe organizate la MNAR în zilele de luni și marți când spațiile expoziționale sunt închise.

Conferința reflectă o viziune foarte personală asupra operei brâncușiene care face obiectul unui volum publicat recent de dr. Matei Stîrcea-Crăciun la Editura Institutului Cultural Român, Tratat de hermeneutică a sculpturii abstracte.

Cercetător la Institutul de Antropologie Francisc Rainer al Academiei Române, dr. Matei Stîrcea-Crăciun s-a specializat în abordări de antropologie simbolică a artei abstracte și propune o nouă metodă în critică de artă : hermeneutica endogenă.

Pentru a vă înscrie la acest eveniment, accesati butonul Înscrie-te online de pe site-ul muzeului sau sunati la tel. 021.314.81.19. Intrarea este gratuită.

Parteneri media:

RFI România, Radio România Cultural, Radio România International, Arhitectura, Igloo, Zeppelin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *