SPECTACOL DE DANS CLASIC INDIAN
30 November 2016
Ziua Naţională a României la Palatul Primatului din Bratislava
30 November 2016

Concert tradiţional de Colinde: Armonii de Crăciun

Cu  ocazia Zilei Naţionale a României, grupul vocal polifonic Arpeggio & Roua  împreună cu  Accademia di Romania in Roma cu susţinerea Ambasadei României în Republica Italiană şi a  Institutului Cultural Român vă invită la Concertul tradiţional de Colinde  Armonii de Crăciun. Evenimentul va avea loc Vineri 2 decembrie, în Sala de Concerte de la Accademia di Romania, Piazza José de San Martin, 1 (Valle Giulia) –  00197 Roma, începând cu orele 19.30 și va cuprinde un program cu cele mai îndrăgite şi cunoscute colinde românești și internaţionale şi are ca invitaţi pe Daniela Ispas (sopraană), Costel Mihalache (tenor) şi Duo „Two of Us”. În cadrul evenimentului grupul polifonic Arpeggio & Roua îşi vor prezenta primul lor album de colinde, Armonie di Natale.

Din programul colindelor româneşti: Bună dimineaţa la Moş Ajun de I.D.Chirescu,  În seara de Moş Ajun de Marin Trache, Am plecat să colindăm, Trei crai de la răsărit după Anton Pann, La Vitleem colo-n jos – Nicolae Lungu, Noi în seara de Crăciun, iar pentru partea dedicată cântecelor de Crăciun internaţionale se vor audia şi: Adeste Fideles – John Francis Wade, Stille nacht – Franz Gruber, Deck the halls – Alastair Lewis, The little drummer – Katherine Kennicott Davis, Joy to the world – George F. Handel, White Christmas – Irving Berlin, Let it Snow – Sammy Cahn, Jule Styne.

Arpeggio & Roua ia ființă in 2015 din dorința comună a două grupuri de a răspândi arta muzicală românească reinterpretând elemente de folclor autentic. A colecționat colaborări de seamă cu artiști români și moldoveni (Ducu Bertzi, Fuego, Zinaida Julea) și a adus muzica corală românească în inima Romei (Festival dell’Avvento, MartisoRoma 2016, Festival Propatria). Numeroase reprezentații la Accademia di Romania (Ziua Iei, Un pic de Romanie, o poveste de iarna, Poveste de mai, Confluenze musicali, Regăsindu-l pe Brâncuși). În lista concertelor și două reprezentații la ExpoMilano 2015 și recenta participare la festivalul internațional de coruri Ioan D. Chirescu (Cernavoda, 2016).

După aproape doi ani de studiu intens și colaborări importante, Arpeggio & Roua, singura corală românească din Italia, a atins un nou obiectiv-țintă în cariera oricărui artist: realizarea primului album,“Armonie di Natale”, realizat în colaborare cu Andreias Music și Snake Recordz, cuprinde colinde vechi românești dar și celebre cântece de Crăciun internaționale.

Repertoriul lor este predominat de folclorul coral: doine, sârbe, hore, dar și melodii antice reelaborate ale unor mari artiști români (Maria Tanase, Tudor Gheorghe, Ioan Bocsa, Anton Pann).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *