‘Zilele Bucureștiului’ sunt sărbătorite și în Sectorul 3
16 September 2016
Costa-Foru 111 | Seară A-C Leonte LIVE la Casa Costa-Foru
16 September 2016

Concertul de vară de la Palatul Schonbrunn susținut în acest an de Filarmonica din Viena, sub bagheta dirijorului Semion Bychkov, transmis de TVR2

Sâmbătă, 17 septembrie, de la ora 18.40, la TVR 2 (și în simulcast la TVR HD și online la TVR+), sunteți invitați să urmăriți ‘Sommernachtskonzert’ — evenimentul cultural al verii organizat la fiecare sfârșit al lunii mai în aer liber, în impresionanta grădină a Palatului Schonbrunn.

Ediția din acest an a avut un program dedicat în exclusivitate compozitorilor francezi, cu un repertoriu variat al genurilor muzicale, de la Romantism și Neoclasicism până la genurile muzicale ale secolului XIX și începutul secolului XX. Au fost interpretate lucrări semnate de Georges Bizet, Hector Berlioz, Francis Poulenc, Maurice Ravel.

La pupitrul dirijoral a fost, pentru prima dată, Semion Bychkov, muzicianul considerat unul dintre copiii-minune ai muzicii clasice. În ultimii ani, el a dirijat Otello (Verdi) la Metropolitan Opera din New York și a concertat alături de London Symphony Orchestra, Moscow Philharmonic, Munich Philharmonic sau NHK Symphony Orchestra din Japonia.

În prezent, Semion Bychkov este Klemperer Chair of Conducting la Royal Academy of Music și Gunther Wand Chair la BBC Symphony Orchestra, alături de care apare, în fiecare an, la BBC Proms. În 2015, Semion a fost numit Dirijorul anului de International Opera Awards.

Tot pentru prima dată, alături de Filarmonica din Viena, s-au aflat în acest an și surorile Katia și Marielle Labeque, renumite pentru duetul lor la pian — plin de măiestrie, sincronicitate și energie.

Mai multe amănunte și fotografii găsiți pe site-ul TVR (la adresa: goo.gl/RQPkqv ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *