Expoziția ‘Peisaje franceze în arta românească modernă’ la Muzeul Colecțiilor de Artă
18 October 2016
Muzica regilor cu Orchestra Română de Tineret
18 October 2016

Concerte aniversare Horia Andreescu 70

La împlinirea vârstei de 70 de ani, Filarmonica ‘George Enescu’ îl onorează pe Horia Andreescu, dirijor principal al orchestrei simfonice a celei mai vechi instituții românești de profil, cu două concerte extraordinare.

‘Maestrul Horia Andreescu rămâne unul dintre cei mai importanți dirijori români, care au marcat semnificativ viața muzicală a timpului nostru. Personalitate de anvergură, muzician de vocație, Maestrul își păstrează o tinerețe și o energie pe care le transmite prin muzica pe care o slujește cu fidelitate.’ apreciază domnul Andrei Dimitriu, director general al Filarmonicii ‘George Enescu’.

‘Vârsta de 70 de ani nu înseamnă nimic pentru mine. Glumesc acum, cartea mea de identitate expiră în 2051. Câteodată uit că e ziua mea. Ma bucur de multe daruri: dirijez, studiez partituri, am o activitate academică, lucrez cu studenții, călătoresc, mă bucur de muzică, mă bucur de tot ceea ce este bun și frumos în jurul meu. Ce mi-aș putea dori mai mult? Sunt fericit că voi susține cele două concerte aniversare la Ateneul Român.’ ne-a declarat Horia Andreescu. Muzicianul a dorit sa marcheze evenimentul cu una dintre capodoperele repertoriului internațional, ‘Simfonia nr. 9’ de Beetehoven.

Concert vocal-simfonic

Joi, 20 și Vineri, 21 Octombrie 2016, 19:00 — 21:00

Sala mare

Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii ‘George Enescu’

Dirijor

HORIA ANDREESCU — 70

Soliști:

Anna Gillingham

Liliana Ciucă

Marius Vlad Budoiu

Gelu Dobrea

Program

George Enescu

Suita nr. 2

Ludwig van Beethoven

Simfonia nr. 9

Dirijorul corului

IOSIF ION PRUNNER

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni — Vineri 12:00 — 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro.

‘Nu am ales programul întâmplător. Enescu și Beethoven sunt două jaloane importante în viața mea ca muzician, sunt puncte centrale în lumea mea muzicală. M-am raportat la acești compozitori pentru a-mi crea o identitate artistică. Mergând mult în străinătate, mi-am dat seama că lumea de afară te asociază cu locul de unde vii ca artist. Astfel, inevitabil, am ajuns la Enescu, m-am identificat cu el ca artist român.

De ce am ales Beethoven? Nu aveam cum să-l ocolesc. Te impresionează forța cu care Beethoven găsește niște rezolvări extraordinare din motivele și temele pe care le folosește. Compozitorul ne aduce o lume, o sinteză la care el a ajuns și de la care s-au deschis drumuri noi. Este imposibil să nu te capteze muzica lui Beethoven. Compozitorul nu-ți povestește o catastrofă, ci chiar o trăiește la finalul Simfoniei nr. 9. Aș fi vrut să înregistrez o integrală Beethoven.’

Cu respect, admirație și recunoștință, Filarmonica ‘George Enescu’ îi urează maestrului Horia Andreescu un cald

La mulți ani !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *