Vlad Voiculescu, în studio la Orașul vorbește, intervievat de Ioana Bâldea Constantinescu: “E o nevroză generală. Noi nu construim, noi alergăm, ne agităm.”
18 September 2017
PETRIKĂ IONESCO: Nu mi-e frică de nimic. Când încep să mă gândesc la ceva, ştiu foarte clar că, dacă fac chestia asta, critica o să mă distrugă… dar nu pot să mă abţin!
18 September 2017

Concert Simfonic – ‘Marele 5 în creația lui Beethoven’

‘Filarmonica ‘Paul Constantinescu’ Ploiești vă invită joi, 21 septembrie, de la ora 19:00, la Concertul Simfonic — ‘Marele 5 în creația lui Beethoven’, eveniment ce se desfășoară sub înaltul patronaj al Ambasadei Rusiei în România.

‘Programul, ce aparține în întregime geniului Ludwig van Beethoven, unul dintre cei trei mari clasici, este alcătuit din doua lucrări colosale ale compozitorului, ambele având cifra ‘5’ ca și număr de referință.

‘Astfel, în prima parte a serii, publicul va putea asculta Concertul nr. 5 pentru pian și orchestră, în Mi bemol major — ‘Imperialul’, în interpretarea virtuozului solist — Eduard Kunz (Rusia) și sub bagheta maestrului dirijor — Cristian Brâncuși, alături de orchestra simfonică a filarmonicii.

De o maiestuozitate incomparabilă și reprezentând unul dintre cele mai remarcabile concerte de pian din biblioteca de specialitate, ‘Imperialul’ este ultimul concert compus de ‘Titan’. Cu o scriitură amplă și dramatică a partiturii, lucrarea constituie un model pentru urmașii genului romantic și chiar modern.

‘În partea a doua a parte a serii, în sala de concerte ‘Ion Baciu’ a filarmonicii ploieștene va răsuna o altă lucrare beethoveniană strălucitoare, Simfonia a V a in do minor. Fiind cea mai cunoscută simfonie a celebrului compozitor german și supranumită ‘Simfonia destinului’, lucrarea reprezintă un autentic exemplu de genialitate componistică, primele patru tonuri ale partiturii fiind de referință atunci când spui ‘Beethoven’.

‘Vă așteptăm, așadar, la un adevărat regal beethovenian în cea de-a doua săptămână a Stagiunii Aniversare 65 a Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ Ploiești.

‘Biletele sunt disponibile atât online, pe www.filarmonicaploiesti.ro, cât și la Casa de Bilete a Filarmonicii ‘Paul Constantinescu’ Ploiești și la Agenția Teatrală Ploiești, la prețuri de la 15 la 30 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *