Deschiderea stagiunii la Opera Naţională București
14 October 2016
Marcel Ponseele prezintă Obolution în prima zi a Festivalului de Muzică Veche București
14 October 2016

Concert Robert Glasper Experiment la Sala Radio din Bucureşti şi la Auditorium Maximum din Cluj-Napoca

Luni, 28 noiembrie 2016, de la ora 20:00, Robert Glasper concertează în premieră la Sala Radio din Bucureşti, iar marţi, 29 noiembrie 2016, de la aceeaşi oră, artistul va susţine un concert la Sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca.

Ambele concerte fac parte din turneul european, pe care pianistul american îl susţine, alături de trupa sa, în care combină muzica jazz cu R&B şi hip-hop.

„Aflat în avangarda jazzului, inteligent și versatil, Robert Glasper este un reper pentru noua eră a jazzului. Vor fi două concerte pe care nici un iubitor de jazz nu trebuie să le rateze”, afirmă Dragos Bâscă, co-organizator din partea Twin Arts.

Prima reprezentaţie în public a artistului originar din Texas a fost într-o biserică baptistă din East Wind, New York City. Glasper a continuat să performeze în timpul slujbelor din biserici catolice, baptiste şi aventiste. Acolo, declară el, a învăţat cum să asculte armonia și a fost inspirat să mixeze muzică gospel cu jazz. Primul album, „Mood”, a fost lansat în 2004, însă Glasper a devenit cunoscut odată cu lansarea albumului „Canvas” (2005). Au urmat „In my element” (2007) şi „Double Booked” (Double Booked), precum şi un album live, intitulat „Covered” (2015).

Anul acesta, artistul a lansat albumul „Everything is beautiful”, un tribut adus lui Davis Miles, cântăreţ de jazz care l-a inspirat cel mai mult pe Glasper. Prin urmare, a fost trecut drept co-autor al albumului-tribut. De asemenea, Glasper a compus muzica pentru filmul „Miles Ahead”, producţie despre viaţa lui Davis.

De-a lungul carierei sale, cântăreţul s-a făcut remarcat prin maniera originală în care a reinterpretat piese din repertoriul Nirvana, Radiohead, Soundgarden şi David Bowie. A colaborat de-a lungul timpului cu artişti precum Erykah Badu, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Norah Jones, Stevie Wonder şi John Scofield.

Printre cele mai importante distincţii pe care le-a obţinut alături de trupa sa, Robert Glasper Experiment, se numără două premii Grammy, în 2013 şi 2015, unul pentru „Cel mai bun album R&B” şi celălalt pentru „Cea mai bună interpretare”.

Biletele pentru concertele Robert Glasper Experiment, care vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 28 noiembrie 2016 şi la Sala Auditorium Maximum din Cluj-Napoca, pe 29 noiembrie 2016, pot fi achiziţionate din reţeaua Eventim sau online de pe www.eventim.ro.

sursa: iconcert.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *