CORPORÉAL ne provoacă la un exercițiu de empatie
19 November 2020
Recomandări culturale – vineri, 20 noiembrie 2020
20 November 2020

Concert online al Corului de Cameră „Preludiu”, vineri 20 noiembrie 2020

Alături de celelalte formații artistice ale Centrului Național de Artă “Tinerimea Română”, Corul de Cameră „Preludiu” dirijat de Voicu Enăchescu ne invită vineri, 20 noiembrie, de la ora 18.00, la un concert online ce poate fi urmărit la adresa https://www.facebook.com/CentrulNationalTinerimeaRomana.

Corul de Cameră „Preludiu”, înființat și condus de dirijorul Voicu Enăchescu, este în continuare alături de publicul său și ne invită invităm la un recital de bijuterii corale, interpretate – așa cum au făcut-o dintotdeauna – la cel mai înalt nivel artistic, într-un mesaj de încredere și optimism într-un viitor, sperat apropiat, al normalității.

În programul Corului „Preludiu” veţi recunoaşte piese celebre ale repertoriului coral a cappella : Pierre Passereau – Il est bel et bon, anonim spaniol – Dindirin, Edvard Grieg – Ave Maris Stella, Georges Bizet – Arleziana, Yuri Falik – Neznakomka, Mihail Jora – Mă mieram, Vasile Spătărelu – Floare albastră (soliști Marius Melinte și Alina Bosovici), Gheorghe Danga – Sârba pe loc.

Deținător de-a lungul carierei a numeroase premii internaționale ce au fost acordate atât Corului de Cameră Preludiu, cât și artei sale dirijorale, Voicu Enăchescu reprezintă unul dintre reperele mișcării corale din Româniam, o autoritate artistică de necontestat, reprezentativă pentru spațiul nostru cultural și spiritual.

În cei 42 de ani de activitate Corul de Cameră „Preludiu” a realizat peste 350 de înregistrări radio şi TV, un disc „Electrecord” şi trei C.D. (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti). De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.500 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 90 de turnee efectuate în 30 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale.

Ca o recunoaştere a activităţii artistice deosebite, dirijorul Voicu Enăchescu a fost decorat cu Ordinul „Meritul Cultural” în Grad de Comandor pentru promovarea culturii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *