Violonistul Roman Kim şi dirijorul Tiberiu Soare pe scena Ateneului Român, într-un concert eveniment în sprijinul Fundaţiei Principesa Margareta a României
18 October 2016
TransMutații’ de Dragoș Buhagiar – Expoziție de scenografie la Muzeul Național de Artă al României în cadrul Festivalului Național de Teatru
18 October 2016

Concert de Anul Nou: Christiana Uikiza, ‘Fata cu părul și vocea de aur’ cântă la Sibiu

Ediția cu numărul 8 a tradiționalului ‘Concert de Anul Nou’ de la Sibiu prilejuiește întâlnirea publicului sibian cu una dintre cele mai apreciate voci feminine ale momentului: Christiana Uikiza.

Evenimentul va avea loc la Sala Thalia în 31 decembrie 2016 și 1 ianuarie 2017. Biletele se pun în vânzare începând din 1 decembrie, în rețeaua Eventim (librăriile Humanitas, magazinele Orange, vodafone, Germanos, etc.)

O cântăreață extrem de versatilă, Christiana Uikiza s-a născut în Romania, la Reșita, unde încă de foarte mică a învățat să cânte la vioară, iar mai apoi la chitară și pian. De la vârsta de 14 ani Christiana și-a început cariera de solistă vocal, ea compunându-și atât muzica cât și versurile. În același timp și-a creat propria formație, Christiana Uikiza Band cu care a susținut nenumărate concerte la nivel internațional. În 2005 se mută la Wiena unde formează Christiana Uikiza Quartet și concertează în ‘Kirk Franklin Tribute Gospel Band’.

‘Fata cu părul și vocea de aur’ colaborează cu diverse teatre în direcția avant-garde, iar în 2006 compune și interpretează musicalul ‘Oedipus Stories’ după care scoate primul album ‘This time it’s different’ (produs de Christoph Burgstaller). În 2010 devine solista formației Grooveheadz iar în paralel caută să experimenteze trecând de la stilul Gospel la Soul, de la muzica Fado la Standarde Jazz.

Despre Christiana Uikiza, Hannes Hottl declara: ‘Destinul le surâde unor oameni. Ei pot cânta minunat, pot dansa fantastic, pot cânta la o mulțime de instrumente sau pot să arate foarte bine. Alții pot vorbi șase limbi, pot scrie versuri sau pot compune muzică la cel mai înalt nivel. Și, ca și cum simpla existență a unor persoane cu astfel de aptitudini nu ar fi de ajuns, mai există și Christiana Uikiza. Această fată deosebită are toate calitățile de mai sus. Probabil și câteva în plus, dar dacă gătește bine (ceea ce sunt convins că face), este irelevant în acest context. Christiana este o cântăreață. și ce cântăreață este! Un artist este mai mult decât o persoană căruia îi place să cânte. Ești cântăreț sau nu ești. O tehnică bună poate ajuta la dezvoltarea unui artist dar nu este de ajuns pentru a-l face un bun artist, la fel cum dacă înveți o glumă bună nu ajungi un mare comediant. Christiana cântă Jazz, Pop, Soul, Balkan-Beats și câteodată Rock. Tehnica ei este perfectă. Când Christiana cântă, muzica ‘atinge’ publicul. Abilitatea necesară pentru a genera acest efect este înnăscută și naturală, care dispare ‘în afara scenei’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *