PORTRET: Henri de Toulouse-Lautrec – un geniu izvorât din decadenţă
24 November 2016
Storymania- 25 de ani de la moartea lui Freddie Mercury
24 November 2016

Concert cameral Mozart în cadrul Stagiunii de marți seara

 

Încă din timpul studiilor, soprana de coloratură Irina Ionescu a câștigat premii importante la competiții de canto: Marele Premiu la ,,Haricleea Darclée’’ (2002), Premiul III la Concursul ,, Ramon Pastor’’ (Valencia2005) și la Concursul ,, Manuel Ausensi’’, (Barcelona 2006) și Premiul I la Concursul Internațional ,,Colmenar Viejo’’ (Madrid 2010). În 2012 este finalistă a concursului Internațional ,,Gran Prix de l’Opéra, București. A activat ca membră a Operei Studio ,,Placido Domingo’’ (2009-2010), și s-a perfecționat la cursuri de master susținute de Alberto Zedda, Klaus Salman, Reger Vignoles, Carmen Santoro, Jocelyn – Dienst Baldin, Miguel Zanetti, Gianni Fabrini, Wolfram Rieger, Robert Expert, Enedina Lloris, Husan Park, Alex Bauni, Burkhard Kering, Ariel Abramovich, David Menendez, Elisabeth Cornelius Lund, Rosa Dominguez. În timp, Irina Ionescu a devenit cunoscuta și ca o foarte bună interpretă a muzicii lui Wolfgang Amadeus Mozart. De aceea, programul propus ce cuprinde, în principal, arii de concert din creația marelui compozitor, va stârni, cu siguranță, interesul unui public interesat și rafinat.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 29 Noiembrie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mica
IRINA IONESCU – soprană
La pian ABEL CORBAN
Program
Wolfgang Amadeus Mozart
Arii de concert
“Voiavete un cor fedele”, KV 217
“Popoli di Tessaglia”… “Io non chiedo, eterni Dei”, KV 316
“Ma che vi fece, o stelle”…”Speraivicinoil lido”, KV 368
“Miasperanzaadorata!”… “Ah non sai cual pena sia”, KV 416
“Vorreispegarvi, oh Dio”, KV 418
“No, no che non seicapace”, KV 419
Fantezie în re minor pentru pian, KV 397
Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.
Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00
Telefon: 021.315.68.75
Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

Soprana de coloratură Irina Ionescu, și-a început studiile muzicale la Liceul de artă ,,George Apostu’’ din orașul natal Bacău și a continuat la Liceul ,,Dinu Lipatti’’ din București, la clasa de canto prof. Georgeta Ionescu. După un an de studiu la Universitatea Națională de Muzică din București cu prof.univ.dr. Eleonora Enăchescu, a studiat între 2005 și 2010, la Conservatorul de Muzică ,,Joaquin Rodrigo’’ din Valencia (Spania), la clasa prof. Charo Valles. Din activitatea sa solistică enumerăm recitaluri și concerte în diferite teatre din Spania (Barcelona, Madrid, Castellon, Leon, Murcia, Torrelavega, Cuenca, Peñiscola, recitaluri la Palau de la Música Valencia). A colaborat cu dirijori precum Ovidiu Bălan, Garcia Asensio, Alberto Zedda, Fabio Biondi,Yaron Traub, José Miguel Pérez- Sierra, Lorin Maazel, Zubin Mehta, Horia Andreescu și Martin Fischer- Dieskau. Repertoriul său cuprinde roluri din opere, oratorii si lucrări vocal-sinfonic de Händel, Mozart, Donizetti, Delibes,Thomas, Offenbach, Faure, Pergolesi, Rossini, R.Strauss, J.Strauss, Berg, Bernstein, Cage, Verdi, Orff.
Abel-Edison Corban are 25 de ani. Debutează ca solist concertist la vârsta de 16 ani și susține recitaluri în țară și în străinătate ( Franta, Monaco, Italia, Austria, Egipt).
S-a format la clasa prof.univ.dr. Viniciu Moroianu, la Universitatea Națională de Muzică, București și este câștigator a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care amintim : “Emanuel Elenescu”, ” Primavara Artelor”, ” Victor Giuleanu”, “Mihail Jora”, “Lionnes Piano Competition”, ” Johann Sebastian Bach”, “Jeuneses Musicales, Concursul international “Yamaha Pianos Europe ” (premiul publicului si premiul juriului), “Tribut Valorilor Culturale Romanesti” organizat de Fundatia Sergiu Celibidache, etc.
A beneficiat și de bursele “Constantin Dumitru”, Bursa Uniunii Muzicienilor Interpreti Din Romania ( U.N.I.M.I.R) si bursa care face parte din programul “Tinere Talente ” din cadrul Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *