MAIASTRA. Cross cultural Romania – Liban
26 November 2016
Ilustrata din Amsterdam – Ansamblul Mihai Scarlat din Olanda
28 November 2016

Classics for Pleasure Conferences – Christmas Special Edition

Conferinţele “Classics for Pleasure” se adresează publicului iubitor de muzică clasică care simte nevoia să îşi îmbogăţească experienţa spectatorială cu informaţii esenţiale despre compozitori, perioade şi istorie conexă. Structurate în module care abordează câte o tematică diferită din domeniul muzicii clasice, conferinţele pun la dispoziţia publicului informaţii variate, de la explicaţii teoretice şi date de cronologie până la chei de lectură. Conferinţele reprezintă o oportunitate de exploatare culturală într-un context informal, în compania unor personalităţi extraordinare şi se adresează tuturor iubitorilor de muzică clasică, de la cunoscători la cei care sunt la început de drum şi acum asimilează noţiuni generale de muzică.

Conferinţele sunt susţinute de Marius Constantinescu, unul dintre cei mai importanţi intelectuali români şi un fin cunoscător al muzicii clasice, în colaborare cu artişti proeminenţi care vor interpreta unele dintre cele mai valoroase şi cunoscute compoziţii ale umanităţii.

A doua ediţie va avea loc pe data de 8 decembrie 2016 şi va fi dedicată atât muzicii de operă, în toată splendoarea sa cât şi muzicii reprezentative sezonului de Crăciun. Colindele vor ocupa un loc de cinste în cadrul programului artistic iar întreaga conferinţă va celebra magia sărbătorilor de iarnă. Marius Constantinescu va dialoga liber cu soprana Irina Iordăchescu într-un cadru informal ce încurajează interacţiunea cu publicul. Tocmai această interacţiune reprezintă elementul principal de atracţie al „Conferinţelor Classics for Pleasure” şi esenţa succesului de care acestea s-au bucurat în rândul publicului. Participanţii pot interveni liber în discuţie oricând pentru dezvoltarea oricărui subiect adiacent tematicii modului.

Conferinţele sunt structurate într-o manieră placută care le oferă participanţilor posibilitatea de a aborda direct protagoniştii. Durata este de 2 ore, incluzând coffee break-ul de 15 minute. Opţional, la finalul conferinţei participanţii mai pot rămâne 30 de minute pentru a socializa cu speakerii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *