Bilet de îmbarcare spre… Oltenia, iar apoi către Cuba pentru a ne relaxa câteva minute pe Plaja Varadero…
24 June 2018
Calatorie in jurul lumii Sambata 30 iunie  – ora 19.00
30 June 2018

Cele mai frumoase orașe hanseatice ale Germaniei

Rostock
Pe vremea Ligii Hanseatice, Rostock era unul dintre cele mai importante centre comerciale la Marea Baltică, câștigându-și astfel numele de ”Poartă către Scandinavia”. În prezent, orașul găzduiește în fiecare vară un mare festival maritim, cunoscut sub denumirea Hanse Sail. În jur de 250 corăbii tradiționale acostează în portul de la Rostock, unde vizitatorii pot să le viziteze.
Hamburg
Între secolele 13 și 15, Liga Hanseatică domina comerțul în zona coastelor Europei de Nord. Hamburgul a devenit membru al alianței în 1321. Portul exista încă de atunci. În prezent, Portul Hamburg este o uriașă atracție turistică. Un milion de vizitatori vin să îl celebreze în fiecare an, la începutul lunii mai.
Lübeck
Lübeck era cel mai înstărit oraș al acestei alianțe. Cunoscut sub denumirea de ”Regina Ligii Hanseatice”, a condus alianța timp de mulți ani. Orașul vechi a devenit patrimoniu UNESCO din 1987. Liga Hanseatică era formată din aproximativ 200 de orașe din regiunea mărilor Nordului și Baltică.
Stralsund
La Stralsund se poate vedea foarte bine cum arătau orașele hanseatice la apogeul Ligii, în secolul al 14-lea. Cea mai mare parte a orașului medieval a rămas neschimbată. Modernul muzeu oceanografic, ”Ozeaneum”, (alb în foto) a fost construit între vechiul port și hambare. Vizitatorii se pot ”scufunda” aici în apele Mării Nordului, ale Mării Baltice și ale Mării Polare.
Bremen
Comercianții bogați din Bremen își trimiteau bunurile pe râul Weser, care se varsă în Marea Nordului, iar de-acolo ajungeau în toată lumea. Piața centrală reflectă în mod special mândria locuitorilor medievali ai acestui oraș. Clădirea ornamentată a primăriei (stânga foto) și Statuia lui Roland sunt patrimoniu UNESCO din anul 2004.
Wismar
Clădirile din cărămidă sunt particularitatea orașului Wismar, un stil architectural tipic pentru nordul Germaniei. Clădiri non-religioase, cum ar fi depozite și hambare, dar și biserici maiestuoase păstrează stilul gotic cu fațade din cărămidă. Și centrul orașului Wismar a devenit patrimoniu UNESCO în anul 2002.
Lüneburg
Orașul hanseatic Lüneburg, de pe malurile râului Ilmenau, era cel mai mare exportator de sare din nordul Germaniei, în Evul Mediu. Sarea era scoasă din mina de la Lüneburg și transportată de-a lungul râului. Ilmenau se varsă în Elba, care la rândul ei se varsă în Marea Nordului. Muzeul de sare de la Lüneburg prezintă istoria extracției de sare și felul în care a influențat orașul.
Korbach
Korbach, situat în centrul Germaniei actuale, nu se află pe coastele mării sau pe malurile vreunui râu. Cu toate acestea, s-a alăturat Ligii Hanseatice în secolul al 15-lea, datorită așezării sale strategice pe nodul mai multor rute comerciale importante. În prezent, 25 de orașe din Germania sunt considerate orașe hanseatice.
sursa: rador.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *