„Împăratul muștelor” sau dezumanizarea lumii moderne
20 January 2017
Docuart întâmpină cinefilii cu noutăți în 2017
20 January 2017

Casa din copac

Ce copil nu a visat să poată locui într-o căsuță amenajată în copac? Le regăseai peste tot: în povești, în filme, în desenele animate… Visam la senzația de a dormi cu foșnetul frunzelor pe fundal, cu mirosul de rășină în nări și cu stelele atât de aproape, deasupra capului. Dar acestea pot deveni realitate, nu este prea târziu.

Căsuța din copac este cunoscută drept un concept american, dar rapid răspândit și în Europa. Deși poate fi văzut ca un loc de distracție sau ca o locuință romantică, există popoare care o consideră strict o utilitate cu numeroase avantaje, cum ar fi apărarea de pericole ale locuirii direct pe sol, oamenii ridicându-și casele la înălțimi cât mai mari pentru a-și proteja hrana de animalele din păduri. În zonele tropicale există oameni care locuiesc în astfel de case, cum ar fi tribul papuan Korowai din Indonezia.

Dar să revenim la îndeplinirea visului copilăriei. În România, în Predeal, există un complex de case în copac. Acolo poți închiria pentru o perioadă o căsuță și să zburzi de bucurie în mijlocul naturii. Aceste căsuțe sunt bine utilate și nu o să duci lipsă de confort. Priveliștea spre munții Piatra Craiului și Bucegi este de neratat. Ce caracterizează aceste căsuțe este simplitatea.

Există o întreagă afacere cu astfel de construcții. Ele sunt și mai bine dezvoltate în alte țări, una dintre ele fiind Anglia, purtând numele de Vacanțe în pădure (Forest holidays). Că tot vorbeam despre copilărie, o locație a acestei afaceri este în pădurea Sherwood, faimoasă pentru legenda cu arcașul Robin Hood.

Și… dacă ești deja entuziasmat, dar crezi că nu ți-ar ajunge o simplă călătorie, ci îți dorești să trăiești zi de zi într-o casă în copac, sunt chiar cărți care te pot învăța cum să îți construiești una. Tu ce mai aștepți? Ți-ai găsit copacul preferat?

 

Irimia Felicia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *