Teatrul absurdului, trecut prin filtrul adolescenței la cea de-a patra ediție a RELIEF
14 May 2019
‘The Dead Don’t Die’, regizat de Jim Jarmusch, a deschis cea de-a 72-a ediţie a festivalului Cannes
15 May 2019

Cannes 2019 | Artistul – fotograf Cristian Radu Nema la cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de film de la Cannes

interviu difuzat în cadrul emisiunii Românii în lume 26.05 – Realizator Magdalena Tara

interviu difuzat în cadrul emisiunii Românii în lume 12.05 – Realizator Magdalena Tara

Institutul Cultural Român de la Paris susține prezența artistului – fotograf Cristian Radu Nema, singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roşu la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Cristian Radu Nema va fotografia, în fiecare zi a Festivalului, cineaştii şi echipele de film din România, care au fost selectate în cadrul festivalului.

Cristian Radu Nema este un cineast, fotograf şi producător de film român, doctorand în cadrul UNATC Bucureşti. A regizat şi produs mai multe scurtmetraje documentare şi este, începând din 2009, singurul fotograf român acreditat pe Covorul Roşu de la Festivalul de Film de la Cannes.

Cannes 2019 | Romanian Short Waves

Perioada: 20-25 mai 2019

Institutul Cultural Român de la Paris susţine prezenţa scurtmetrajelor româneşti în cadrul celei de-a 72-a ediţii a Festivalului internaţional de Film de la Cannes prin sprijinirea programului „Romanian Short Waves” la secţiunea Short Film Corner.

Participarea României însumează un maxim total de 200 de minute de scurtmetraje, proiectate în mai multe sesiuni, în a doua săptămână a Festivalului, respectiv 20-25 mai. Înscrierea Romanian Short Waves la Cannes asigură şi o sală de proiecţie pentru scurtmetrajele româneşti într-o sală din Palais des Festivals et des Congrès, iar toate filmele vor putea fi consultate la bornele virtuale amplasate în spaţiul Festivalului, precum şi pe site-ul acestuia.

Proiecţia specială va avea loc în 24 mai.

Programul „Romanian Short Waves” este propus de către Asociația Secvenţe – Dan Burlac & Andrei Dobrescu.

Pentru a încuraja şi filmul independent şi mai ales filmele de şcoală, există o selecţie şi a acestor gen de filme care sunt făcute în fiecare an de un regizor consacrat. Anul acesta, selecţionerii sunt regizorul Bogdan Mureşanu şi producătorul Marcian Lazăr.

Romanian Short Waves – Home | FacebookAU ÎNCEPUT ÎNSCRIERILE LA ROMANIAN SHORT WAVES, CANNES 2019 Romania Short Waves a ajuns la a 12-a ediție. Daca doriți să înscrieți scurtmetraje care sa fie incl… use în catalogul SHORT FILM CORNER – Cannes 2019, vă invităm să înscrieți filmele până la data de 15 martie 2019. Folosiți linkul pentru formularul de înscriere disponibil în acest anunț:www.facebook.com

Romanian Short Waves este un program care încurajeaza şi promovează tinerele talente, oferindu-le posibilitatea de a fi cunoscuţi şi de a-şi prezenta producţiile la cel mai mare festival de film din lume. Romanian Short Waves este singurul program de acest gen din România. ICR Paris susține programul Romanian Short Waves la Festivalul de la Cannes de peste 7 ani.

Lansată în anul 2004, secțiunea Short Film Corner oferă producătorilor şi regizorilor români posibilitatea de a-şi prezenta filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor şi cumpărătorilor din industria de film din intreaga lume. Short Film Corner este conceput ca o piață pentru filmele de scurtmetraj, iar participarea nu echivalează cu o selecție în cadrul secțiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.

La ediţia din 2017 au fost înscrise 3 943 de scurtmetraje, care au înregistrat peste 30 000 de vizionări în cadrul proiecţiilor din săli şi al bibliotecii virtuale.

Participarea la Short Film Corner aduce un plus de vizibilitate filmelor româneşti şi permite tinerilor cineaşti să realizeze noi contacte pentru dezvoltarea proiectelor ulterioare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *