DOCUMENTAR: 95 de ani de la inaugurarea Operei Române din București, azi Opera Națională București
8 December 2016
Idei în nocturnă, Izvoare de filozofie – Traducerea operei filosofice a lui Lucian Blaga în limba germană
9 December 2016

Calea Ferată Română… în direcția Centenarului

Muzeul Național al Literaturii Române vă invită vineri, 9 decembrie, ora 13.00, la sediul CENAFER – Muzeul CFR (Calea Griviței nr. 193B), să participați la seminarul „Calea Ferată Română… în direcția Centenarului”, organizat în cadrul campaniei „Start spre Centenar”, prin care continuăm lansarea proiectului „București – sufletul României”, programul „România – 100 de ani de modernitate. Identitate și apartenență”.

Proiectul este organizat de Muzeul Național al Literaturii Române împreună cu Asociația alt.F.E.L. (alternative Future European Life), având alături printre alți parteneri și Centrul Național de Calificare și Instruire Feroviară – CENAFER și Muzeul Căilor Ferate Române.

Tematica reuniunii vizează stabilirea bazelor de cooperare între echipa de proiect, reprezentanții CFR, precum și alte persoane interesate, în vederea organizării și desfășurării, în următorii doi ani, a unor activități concrete prin care să marcăm Centenarul Marii Uniri, precum și pentru furnizarea de studii, date și informații care să contribuie la crearea unui DESIGN DE ȚARĂ, concept integrator multidisciplinar și pluri-sectorial, lansat în cadrul proiectului.

Vor participa specialiști recunoscuți din domeniul transportului feroviar, care vor analiza și  posibilitățile de promovare și concretizare a unor inițiative mai vechi sau recente, printre acestea numărându-se, cu titlu de exemplu, cele privind transformarea Gării Filaret – prima gară a Bucureștilor (1869) – într-un Muzeu al Căilor Ferate Române, revitalizarea Gării de Nord, conectarea și integrarea rețelei feroviare existente în București și împrejurimi la sistemul public de transport al Capitalei.

În încheierea întâlnirii, scriitorul Ioan Groșan va vorbi despre Trenul în literatura română.

Cu această ocazie, va avea loc vernisajul expoziției „Calea Ferată Română… în direcția Centenarului”, ce va putea fi vizitată până la data de 18 decembrie 2016, la sediul CENAFER.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *