„Dislocat. Home Away” se lansează cu un scurtmetraj despre singurătate și dependența de Social Media
19 November 2020
Nume mari ale scenei internaționale pe scena Festivalului Internațional de Teatru Interferențe 2020!
19 November 2020

BUZZ – Festivalul Internațional De Film Buzău, sărbătoare online

Festivalul Internațional de Film Buzău – BUZZ, dedicat filmului european, se va desfășura exclusiv online în perioada 21-26 noiembrie, iar filmele difuzate în cadrul festivalului vor putea fi urmărite prin intermediul platformei Vimeo (www.vimeo.com).

Cinefilii se pot bucura de filme românești și europene pe toate gusturile, având în fiecare zi la dispoziție minimum 4 filme. Acestea vor putea fi urmărite timp de 24 de ore pe platforma Vimeo (cu excepția filmelor din competiție, care vor fi disponibile timp de 48h), link-urile de vizionare fiind disponibile pe https://www.facebook.com/BuzzIFF și pe www.buzz-iff.com. Toate titlurile vor putea fi urmărite gratuit. Majoritatea filmelor din competiție sunt difuzate în premieră în România.

Acasă, documentarul multipremiat, regizat de Radu Ciorniciuc, spune povestea unei familii care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcărești, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, este una dintre suprizele festivalului.

Secțiunea necompetițională BUZZ Women, dedicată filmelor realizate de femei, revine cu o serie de proiecții speciale de neratat: Creativ, un film documentar realizat de Ioana Grigore, spune povestea grupului muzical de jazz de avangardă Creativ, fondat de pianistul Harry Tavitian. Tot în această secțiune va fi difuzată și drama Copilul Problemă (System Crasher), în regia Norei Fingscheidt, câștigător al Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin și propunerea Germaniei la Premiile Oscar în 2019.

Și cei mai mici dintre spectatori se vor putea bucura de BUZZ, cu filme dedicate lor, precum: Ziua Ciocolatei sau documentarul Cât de mare e Galaxia? Tot lor festivalul le-a pregătit ateliere-surpriză, online, la care vor putea participa cu înscriere prealabilă.

 „Este un an atipic, care ne-a îndepărtat, din păcate, de cultură și de film, așa cum eram obișnuiți să îl experimentăm, în sala de cinema. Dar echipa BUZZ a căutat cele mai bune moduri de a continua, online, festivalul. Sperăm să avem cât mai mulți spectatori alături de noi la proiecțiile virtuale și, deși ne este dor de energia unui eveniment fizic, de bucuria și implicarea voluntarilor noștri și de întâlnirile față în față cu spectatorii și invitații noștri, am căutat cele mai valoroase filme și vom fi alături, chiar dacă situația ne impune să ne sărbătorim online,” declară echipa Festivalului Internațional de Film Buzău.

Programul Festivalului va fi disponibil pe https://www.facebook.com/BuzzIFF și pe www.buzz-iff.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *