ILUSTRATE DIN CUBA: Compay Segundo
10 November 2018
ILUSTRATE DIN CUBA: Jardines del Rey
11 November 2018

Bilet de îmbarcare spre…Orăştie, iar apoi către Cuba, pentru a vizita Jardines del Rey (Grădinile Regelui)

Muzeul de Etnografie şi Artă Populară din Orăştie găzduieşte o expoziţie temporară dedicată timpului. Având ca inspiraţie poemul anticului grec Hesiod – „Munci şi zile”, expoziţia orăştiană încearcă o prezentare organică a universului ocupațional rural prezentată în succesiunea sa cronologică anuală, punând întrebări şi căutând răspunsuri, relaţionări şi condiţionări raportate la ani şi anotimpuri, vârste şi perioade cu un paralelism al diverselor tipuri de calendare. Astăzi vom străbate încăperile muzeului pentru a descifra rosturi şi atitudini locale.

 

* * *

 

Când vorbim despre Cuba ca destinaţie turistică, ne gândim la plaje, soarele strălucitor şi veselia locuitorilor acestei ţări. Astăzi, la Ilustrate din Cuba cu ajutorul colegilor noştri de la Radio Táino vom vizita (desigur pe calea undelor), un teritoriu care însumează toate aceste elemente şi care, din punct de vedere al importanţei pe care o prezintă pentru turismul cubanez, ocupă locul al treilea. Este vorba despre Jardines del Rey (Grădinile Regelui).

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 11 noiembrie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *