KINGSTON
7 April 2018
CROAŢIA – DUBROVNIK
8 April 2018

Bilet de îmbarcare spre… România mea, a ta, a noastră şi mai apoi… către Croaţia, la Dubrovnik

Împreună putem descoperi şi redescoperi locuri şi oameni, meşteșuguri şi tradiţii, poveşti nespuse, legende. V-am promis două ediţii speciale în perioada Sărbătorii Pascale, două ediţii în care să povestim despre lucruri mai puţin aduse în discuţie şi despre biserici, schituri şi mânăstiri mai puțin promovate pe harta turismului de gen.

Cu toţii plecăm în vacanță… dar pun pariu că şi dumneavoastră ca şi mine ignoraţi sau pur şi simplu nu băgaţi de seamă adesea micile amănunte, detaliile acelea care tocmai ele dau stralucire şi încânta ochiul şi spiritul şi încălzesc sufletul oricărui călător…

 

* * *

 

În minutele alocate călătoriei noastre în jurul lumii, mergem în Croaţia, una dintre destinaţiile de top ale Europei, unde pot fi văzute oraşe istorice cu ziduri romane, castele impunătoare, parcuri naţionale, unele dintre cele mai limpezi ape şi o coastă superbă cu o mulţime de insule.
Există foarte multe obiective de vizitat de-a lungul coastei Adriatice, unele dintre ele excelând prin frumuseţe şi valoare artistică, fapt pentru care au fost înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Cel mai bun exemplu în acest sens este oraşul Dubrovnik, locul pe care îl vom vizita în continuare. Aici, vom trece în revistă unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice şi istorice, aflând totodată şi amănunte despre o importantă manifestare culturală, Festivalul din Dubrovnik.

 

* * *

 

Vă aşteptăm alături de noi, astăzi 8 aprilie 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *