Călătorie în jurul lumii
24 June 2017
TURCIA – KONYA
25 June 2017

Bilet de îmbarcare spre… Orşova şi apoi către Turcia, în Konya…

I se mai spune „Amazonul Europei”. Dunărea este un fluviu de o varietate uluitoare care se întinde pe o distanță de aproape 3000 de kilometri, pornind din Munţii Pădurea Neagră din Germania până la Marea Neagră.

Orşova, situată la confluenţa râului Cerna cu bătrânul Danubiu, a avut în curgerea timpului un hronic zbuciumat, care a culminat cu acea strămutare a sa dintre anii 1966 – 1974. Şi atunci nu putem să nu ne întrebăm despre istoricul cărei Orşove vorbim ? Al celei vechi urbe a cărei vatră este definitiv scufundată în adâncul apelor lacului de acumulare „Porţile de Fier” sau despre cel al noii aşezări ? Începem azi o călătorie sonoră pe malul Dunării în zona Orşova.

* * *

La 13,45, este ora la care trecem graniţa României şi pornim în jurul lumii. Cât despre destinaţie, o păstrăm pe cea de data trecută, adică Turcia, mai precis Konya. Va fi o călătorie de suflet, în care vom încerca să pătrundem pe cât posibil, atmosfera de exaltare spirituală, creată aici de Ordinul Mevlevi.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 25 iunie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *