Azi la La Radio România Cultural: Cu…minte de weekend
25 February 2017
Născut in România – Vlad Logigan
25 February 2017

Bilet de îmbarcare spre… meleaguri maramureşene şi apoi către Mexic…

Asociaţia de Ecoturism din România are o listă de 10 destinaţii ecoturistice. Primele trei au fost deja declarate oficial: în 2014 Zărneşti, Piatra Craiului şi Mara-Cosău-Creasta Cocoşului iar anul trecut Ţara Haţegului – Retezat.

Mara-Cosău-Creasta Cocoşului este o zonă specială din Maramureş, incluzând 7 arii naturale protejate, sate tradiţionale, peisaje deluroase de tip mozaic, biserici monument şi doua biserici de Patrimoniu UNESCO. Toate acestea sunt învăluite în cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri din zona Maramureşului.

Localitatea Ocna Şugatag care astăzi ne este gazdă a fost atestată documentar în anul 1355) iar celelalte localităţi (Breb, Hoteni, Sat-Şugatag) în 1360, istoria lor fiind strâns legată de exploatarea sării.

* * *

Astăzi, timpul alocat călătoriei noastre în jurul lumii, ni-l vom petrece în  Mexic, despre care mulţi au impresia că ştiu tot felul de lucruri. Un loc al misterelor, cu o istorie fascinantă, una dintre cele mai mistice ţări, unde încă se păstrează ritualuri şi tradiţii străvechi. Dacă aveţi ocazia, nu vă daţi în lături în a alege ca destinaţie de vacanţă Mexic şi întâlnirea cu ruinele aztece din zona oraşului Ciudad de Mexico, staţiunile de pe coastă (Acapulco fiind cea mai vestită), peşterile prehispanice de la Yagul şi Mitla din Valea Centrală Oaxaca, oraşul şi Parcul Naţional Palenque sau Yucatan (un loc unde vizitatorul intră în contact direct, cu enigmatica Civilizaţie Maya).

* * *

Vă aşteptăm astăzi 25 februarie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *