ILUSTRATE DIN CUBA: La Bodeguita del Medio
5 May 2018
ILUSTRATE DIN CUBA: Andarín Carvajal
6 May 2018

Bilet de îmbarcare spre… Iaşi şi apoi către Cuba…

Muzeul Mitropolitan din Iaşi, noutatea oraşului, este organizat în demisolul Catedralei Mitropolitane O trăsătură distinctă a spaţiului este autonomia sălilor, ce comunică prin culoare. În plus ni s-a promis o călătorie care să ne pună pe gânduri. „Calea Crucii” oferă o perspectivă inedită asupra zonei pe care călătorul o parcurge şi face o incursiune spectaculoasă în timp.

 

* * *

 

Trecem graniţa României şi, după cum am decis deja, ne îndreptăm spre Cuba, unde, colegii noştri de la Radio Taino, vă propun să-l cunoaşteţi pe Andarín Carvajal – un alergător de maraton, un personaj deosebit, căruia de mic i-a plăcut să plăcut să participe la diverse întâlniri sportive de atletism, ajungând în final să înfrunte timpul să rămână definitiv în istorie pentru performanţele sale.

Andarín Carvajal nu a fost însă doar un sportiv, ci şi un luptător în timpul Războiului de Independență, în anul 1895 el alăturându-se celor ce au luptat împotriva colonialismului spaniol. Datorită rezistenţei sale deosebite la efort, i-a fost încredinţată misiunea de a expedia şi prelua mesaje de luptă, dintr-un oraş în altul.

 

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi, 6 mai 2018, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *