Solstițiul de vară sărbătorit la cercul de pietre de la Stonehenge (Anglia)
21 June 2017
TURCIA – KONYA
24 June 2017

Bilet de îmbarcare spre… Covasna şi apoi către Turcia, în Konya…

Fiecare zonă geografică a ţării se mândreşte cu porturi populare specifice, frumoase şi mândre, ale căror elemente, fie că vorbim de culori, fie că vorbim de accesorii, definesc părţi ale poporului român. Port, purtari, gust local şi un final de excursie sonoră la Covasna la înălţime.

* * *

Destinaţia pe care am ales-o pentru astăzi, va fi una specială, de suflet. Altfel spus, Konya, unul dintre cele mai magnifice obiective turistice ale Turciei, oraşul dragostei şi al toleranţei, unde parfumul poeziei şi al rugăciunii, se îmbină cu o puternică aromă de trandafiri. Aici vom afla câte ceva despre povestea aşezării şi vom trece pragul celor mai importante obiective turistice şi istorice. Va fi un drum pe care îl vom continua şi mâine, când o să încercăm să pătrundem, pe cât posibil, în atmosfera de exaltare spirituală, creată de Ordinul Mevlevi.

* * *

 

Vă aşteptăm astăzi 24 iunie 2017, de la ora 13,15 la ora 14,00, pe Radio România Cultural şi www.radioromaniacultural.ro. dar şi pe pagina de Facebook a emisiunii – „Bilet de îmbarcare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *