“colectiv” începe cursa oficială pentru Oscar
20 November 2020
FNT ON AIR la Radio România Cultural. Spectacolul zilei: Viața e vis de Calderon de la Barca
22 November 2020

„Be SpectACTive!”, de Ziua Europeană a Spectatorilor

Ziua Europeană a Spectatorilor – evenimentul digital și comunitar care implică și conectează grupurile locale de spectatori activi participanți la activitățile desfășurate în cadrul proiectului european „Be SpectACTive!” – va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, ora 18.00.

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu participă și la ediția de anul acesta, alături de alți 18 parteneri, la activitățile organizate cu ocazia Zilei Europene a Spectatorilor, iar anul acesta, celebrarea ia forma „Colecției de spectatori”, un proiect propus de Raquel André, o artistă portugheză și o colecționară de lucruri efemere.

Un festival al spectatorilor în direct este propunerea de anul acesta: participanții vor avea ocazia să se alăture virtual comunității „Be SpectACTive!” prin împărtășirea experienței lor personale sau colective în cadrul acestui proiect online.

Festivalul va implica participanți-spectatori, aleși de partenerii „Be SpectACTive!”, din comunitățile acestora, care vor răspunde live, pe platforma Zoom, la cerința comună de a dezvălui un eveniment artistic care a avut un impact personal. Observatorii-spectatori vor urmări în direct evenimentul, pe pagina de Facebook a „Colecției de spectatori”, prin comentarea spectacolelor și participarea la sesiunea finală de întrebări și răspunsuri.

Proiectul include crearea unui website bilingv participativ care construiește o arhivă de spectatori și  a experiențelor acestora cu arta. Invitația de participare se adresează tuturor, alimentând astfel o pagină web care devine o arhivă live, în curs de desfășurare.

Desfășurarea evenimentului va avea un orar diferit în țările participante, datorită diferenței de fus orar, iar astfel toate activitățile sunt concentrate în același interval și în loc de a organiza mai multe evenimente locale, se va crea un eveniment european sincronizat, unic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *