Aniversare în Oază: DANIEL JINGA – 40!
11 ianuarie 2018
JAZZUL REVINE DIN FEBRUARIE LA ARCUB
12 ianuarie 2018

Baritonul George Petean în Rigoletto, operă în concert, la Sala Radio

După spectaculoasa evoluție recentă, la finalul lui 2017, la Opéra Royal de Wallonie – Liège, Belgia, în opera Rigoletto de Verdi, George Petean – unul dintre cei mai cunoscuți baritoni români ai momentului pe scena muzicală internațională – va interpreta același rol într-un concert extraordinar la Sala Radio, vineri, 12 ianuarie 2018, ora 19.00, alături de Orchestra Națională Radio și de Corul Academic Radio.

La pupitrul dirijoral se va afla David Crescenzi, dirijor italian binecunoscut publicului de la Sala Radio pentru excelenta colaborare cu Orchestrele și Corurile Radio. Dirijor și director artistic al Operei din Cairo a colaborat, în România, cu orchestrele celor mai importante opere  (Opera Națională din Timișoara, Iași și București) iar în prezent este director artistic al Operei Naționale din Cluj. Corul Academic Radio va fi pregătit de dirijorul Ciprian Țuțu.

În distribuția operei în concert vor urca pe scenă soprana Luiza Fatyol, în rolul Gildei, tenorul Cosmin Ifrim, în rolul Ducelui de Mantua, mezzosoprana Cristina Damian, în rolul Maddalena, basul Petre Burcă, în rolul Sparafucile, soprana Mădălina Stan, în rolurile Contessa di Ceprano, Giovanna și Paggio, basul Marius Boloș în rolul Monterone, tenorul Andrei Lazăr în rolul Borsa, Florin Simionca în rolul Marullo, bas-baritonul Daniel Pascariu în rolul Contelui di Ceprano și Cristian Coandă în rolul Un Carceriere (Usciere).

Metropolitan Opera din New York, Opera Regală Covent Garden din Londra, Teatro Real din Madrid sau Teatrul Liceu din Barcelona sunt câteva dintre scenele prestigioase pe care baritonul George Petean a evoluat în ultimii ani, în spectacole care i-au adus un impresionant palmares și recunoșterea internațională.

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro și www.romania-muzical.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *