Atena și împrejurimi – diversitate plină de viață
2 July 2018
Bilet de îmbarcare spre… Ţinutul Neamţului şi mai apoi… către Insula Santa Lucia
7 July 2018

Baden-Baden- relaxare prin cunoaștere și explorare

În sud-vestul Germaniei, la câțiva zeci de kilometri de Stuttgart se află unul dintre cele mai renumite orașe balneare, Baden-Baden. Oraș fondat încă din secolul I, Baden-Baden este situat la poalele munților Pădurea Neagră.

Celebrul Cazino ce datează din secolul al XIX-lea nu este singurul obiectiv turistic. Dacă ajungeți în acest oraș nu trebuie să ratați Castelul Hohenbaden sau Catedrala Stiftskirche. Desigur dacă nu ați reușit să vedeți până acum cazinoul, ar fi bine să începeți turul orașului chiar cu acesta. Cazinoul este cunoscut drept cel mai vechi cazino din Germania și se remarcă prin stilul arhitectural similar cu cel al castelelor din Franța.

La doar doi kilometri de acesta, drum ce poate fi parcurs printr-o plimbare la pas pentru a putea astfel admira și peisajul, se află grădinile Paradies. Aici puteți observa cu ușurință influența stilului renascentist. După ce admirați diversitatea bijuteriilor naturale, puteți merge să vedeți alte tipuri de bijuterii, de data aceasta reale la muzeul Fabergé. Acesta este primul muzeu dedicat lui Carl Peter Fabergé, renumitul bijutier. Aici nu veți găsi doar numeroase creații de ale sale, dar și o coleție de animale în miniatură realizate in pietre prețioase, dar și multe altele.

Dacă ajungeți în acest oraș de poveste trebuie să vizitați ruinele castelului Hohenbaden. Fiind amplasat pe un deal, drumul până la aceste ruine este o adevărată drumeție, dar cei care l-au vizitat spun ca micul efort depus este răsplătit odată ce ajungeți în vârf. Castelul a fost construit inițial în anul 1100, însă a fost distrus de un incendiu aproape 500 de ani mai târziu. De aici puteți avea parte de o privire panoramică asupra întregului oraș. În plus pentru vizitarea acestuia nu se percepe nicio taxă de intrare.

Pe lângă minunatele obiective pe care le deține orașul se numără și Neues Schloss. Acesta se află la doar câțiva pași de muzeul Fabergé. Castelul a suferit multe modificări de-alungul timpului, însă părțile remarcante ale acestuia sunt acelea care datează din perioada renascentistă. De asemenea, casa cavalerior este una impresionantă, iar poarta acesteia datează din secolul XV. Impunătoarea construcție arhitecturală ascunde o minunată grădină cu specii rare de plante și arbori. În prezent construcția a fost transformată într-un hotel, însă aceasta nu și-a pierdut din farmecul timpului trecut.

Cea mai impresionantă construcție în stil gotic din Baden-Baden este catedrala Stiftskirche. Aceasta a fost ridicată în secolul XIII, iar două secole mai târziu construcția este extinsă. În interiorul bisericii vizitatorii pot observa diferite morminte sau monumente ale unor personalități importante.

Cu ce se pot îmbina aceste peisaje de poveste dacă nu cu muzică pe masura acestora. Dacă ajungeți în acest oraș trebuie să mergeți la un concert al filarmonicii Baden-Baden, aceasta organizează concerte chiar și în spații libere.

Baden-Baden este un oraș care oferă multe celui care își face timp să îi descopere frumusețile, așa că nimic nu poate fi mai frumos într-o zi de primăvară însorită decât o plimbare prin acest loc liniștit în care fiecare clădire spune o poveste.

Tănase Fyfy Roxana

Surse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *