Idei in nocturna- Pagini de Istorie – Bilantul sinistru al “ Marii Revolutii din Octombrie”. “ Viata si moartea in Gulag”
8 November 2016
Arcul de Triumf va putea fi din nou vizitat
8 November 2016

Storymania – impactul celebrităților asupra politicii americane

foto: mirror.co.uk

Dacă alegerile americane ar sta doar la mâna celebrităților, atunci Hillary Clinton ar câștiga detașat. Peste o sută de actori, cântăreți sau sportivi faimoși și-au exprimat susținerea pentru candidata democrată. De partea cealaltă, discursul agresiv și xenofob al lui Donald Trump i-a adus alături doar câteva zeci de vedete, majoritatea din eșalonul secund.

Dar cât de importantă este susținerea starurilor în campanie? Pot ele decide viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii?
Singurul studiu realizat vreodată despre impactul celebrităților asupra alegerilor a fost realizat după campania din 2008, când Oprah Winfrey și-a declarat sprijinul pentru Barack Obama. Acest lucru, se pare, i-ar fi adus senatorului din Chicago un milion de voturi în plus.
S-ar putea repeta acest scenariu și în 2016?
De la ora 16, pe frecvențele Radio România Cultural, puteți asculta un documentar realizat de Dan Vasiliu despre impactul pe care celebritățile l-au avut de-a lungul timpului asupra politicii americane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *