Storymania – Avem sau nu nevoie de vaccinuri?
13 September 2016
Ministrul Educației, filozoful Mircea Dumitru, vine la Întâlnirile SpectActor
14 September 2016

Azi la Radio România Cultural: Știința în cuvinte potrivite – școala competențelor digitale

ora 13.20
Back to school! Înapoi la școală! La școala competențelor digitale, așa cum îi stă bine unui elev (dar și profesor) în anul 2016….Competențe care, deși unii par să le aibă, cumva, din naștere, trebuiesc aprofundate la școala. Ce se învață la școală pentru a le dobândi, aflăm din interviu cu Irinuca Văduva, director de comunicare ECDL România.
Atenție la aerul pe care îl respirați! Pulberile în suspensie pot fi depozitate in creier iar inhalarea unor cantitati mari din aceste particule periculoase poate provoca Alzheimer, o boala care afecteaza, de obicei, persoanele in varsta de peste 65 de ani si se caracterizeaza prin dementa progresiva. Un comentariu semnat Dan Stoica
Sunetele Maramuresului traverseaza oceanul, catre New York.
Petru Pap, antopolog din Baia Mare  lucreaza la un proiect de muzica electronica experimentala:Deep sound of Maramures. Abordarea lui a fost apreciata de lumea stiintifica internationala, si prof. Lee Blackstone de la Universitatea din New York  va prezenta proiectul lui Petru Pop in cadrul cursurilor lui. In data de 25 octombrie Concertul de muzica electronica experimentala care va avea loc la Baia Mare va fi transmis in direct in aula Universitatii din New York si la doua posturi de radio din New York si Toronto. Interviu cu Petru Pap – antropolog si muzician, autor de muzica electronica experimentala.
Iar la ora 14.00, în carul rubricii Univers științific, cei mai tineri cercetători și-au prezentat lucrările la cel de al 3 lea Simpozion organizat de Centrul Alexandru Proca de Inițiere a tinerilor în cercetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *