Azi la Radio România Cultural: Știința în cuvinte potrivite
19 September 2016
Au fost localizate peste un miliard de stele în Calea Lactee
20 September 2016

Azi la Radio România Cultural: Știința în cuvinte potrivite

Sturionii din Dunăre urmăriți prin teledetecție.

Institutului Național de Cerctare Dezvoltare pentru Protecția Mediului a primit premiul AGIR pentru 2015, pentru o soluție mobilă  de monitorizare prin teledetecție a ihtiofaunei cu precădere pentru sturionii din Dunăre.
Construcțiile hidrotehnice realizate pe Dunăre pentru îmbunătățirea condițiilor de navigație și anume niște praguri pe fundul apei, intervin în habitatul sturionilor. Proiectul de monitorizare presupune implantarea de senzori în burta peștilor astfel încât migrația lor să poată fi monitorizată prin teledetecție.
Interviu cu Deak Gyorgy director general INCDPM.

Dimensiunea științifică a artei – Sunetele Maramureșului traversează oceanul  către New York.
”Deep sound of Maramureș” este proiectul lui Petru Papp, un băimarean, antropolog convertit la muzică. A colecționat sunete obișnuite, mai de grabă din zona zgomotelor, specifice trăirii maramureșene și din ele a creat muzică electronică, experimentală. Profesorul de sociologie de la Universitatea de Stat din New York a apreciat experimentul său, în consecință preformance-ul care va avea loc in data de 25 octombrie în Baia Mare, va fi transmis live, în aula Universitatții New York-eze.
Interviu cu Petru Pap, antropolog

1 Comment

  1. doru says:

    cum se numeste albumul de colectie difuzat astazi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *